Audio prilozi


Jedna od brojnih teorija na temu - gde se Milorad Luković Legija sklonio nakon ubistva premijera Đinđića, jeste da se vratio u Legiju stranaca, u kojoj je tokom '80-ih proveo sedam godina. B92 je stupio u kontakt sa predstavnicima Legije stranaca u Marseju.

"Gospodin Legija se sam predao", izjavio je novinarima predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica.

Član Predsedništva Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je u emisiji "Kažiprst" Radija B92 da je veoma verovatno da Milorad Luković pred sudom neće govoriti istinu i da će svojevrsno žrtvovanje Zorana Đinđića biti nastavljeno.

Status svedoka-saradnika Lukoviću niko ne može obećati, kaže sudija Okružnog suda Omer Hadžiomerović.

Ministar za kulturu Srbije i funkcioner SPO Dragan Kojadinović izjavio je, u emisiji "Kažiprst" Radija B92, da sa Miloradom Lukovićem ne bi smela biti napravljena nagodba.

Očekujemo da se Milorad Luković već 10. maja pojavi na glavnom pretresu za suđenje optuženima za ubistvo premijera Đinđića, rekla je za B92 portparol Specijalnog suda Maja Kovačević.

Advokat porodice Đinđić Rajko Danilović izjavio je, u emisiji "Kažiprst" Radija B92, da od Legijinog iskaza policiji ne treba mnogo očekivati.

Reporteru B92 Mašanu Lekiću, koji je izveštavao o hapšenju Milorada Lukovića, napadači su oteli i polomili TV-kameru. Izjava Lekića.

Načelnik Resora javne bezbednosti MUP Srbije Miroslav Milošević saopštio da se Milorad Luković Legija predao policiji.

Nedašnji potpredsednik Vlade Srbije Čedomir Jovanović kaže da se, predajom Milorada Lukovića policiji, pružila šansa da javnost u Srbiji sazna istinu
o zločinima.

Bivši potpredsednik Vlade Srbije Žarko Korać tvrdi za B92 da je u zemlji stvorena atmosfera koja se Legiji učinila pogodnom za njegovu predaju.

Novinar lista "Vreme" Miša Vasić komentariše za B92 moguće razloge za predaju Milorada Lukovića Legije.

Jedan od advokata Milorada Lukovia, Momčilo Bulatović, kaže za B 92 da nije zvanično obavešten o hapšenju.

Predsednik SPO Vuk Drašković ekskluzivno za B92 komentariše predaju Milorada Lukovića Legije. "Luković je shvatio da se od pravde ne može sakriti", kaže Drašković.

 

vrh strane

  

Deo iskaza Milorada Ulemeka
Audio prilozi
Info emisije
Iz arhive B92
Ubistvo Zorana Djindjica

 

© 1995 - 2021 , B92