Aukcija fondacije njkv princeze Katarine i Tigar korporacije

Izvor: B92

Utorak, 29.09.2009.

12:18

Default images

Na ovom izuzetnom događaju, koji su organizovali Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine i Tigar korporacija, gosti su mogli da učestvuju u humanitarnoj aukciji ograničene edicije gumenih čizama – PIROTSKI ĆILIM, koju je Tigar korporacija specijalno dizajnirala u cilju podrške kampanji podizanja svesti o raku dojke u Srbiji.

Tokom svečanog otvaranja, gostima su se obratili: NJ.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar II, NJ.K.V. Princeza Katarina, doc. dr Nevena Karanović, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, prof. dr Dragana Jovanović, Gradski sekretar za zdravstvo grada Beograda, i g-din Dragan Nikolić, generalni direktor Tigar korporacije.

Obraćajući se brojnim gostima, Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar II je istakao: “Ono što mi radimo večeras ovde nije samo prikupljanje sredstava za prevenciju raka dojke, već dajemo primer i drugim uspešnim kompanijama i ljudima dobre volje u Srbiji. Večeras smo se okupili da pokažemo da nam je stalo, i da hoćemo da procenat izlečenih žena od raka dojke u Srbiji bude 80 ili 90 posto, kao što je slučaj u razvijenim zemljama”.

G-din Dragan Nikolić, generalni direktor Tigar korporacije se obratio prisutnima rečima: “Izuzetno mi je zadovoljstvo da možemo večeras, pod pokroviteljstvom Njihovih Kraljevskih Visočanstava, da pokažemo svoju humanost i damo svoj doprinos ovoj izuzetno važnoj kampanji od ogromnog značaja za zdravlje naših žena i našeg naroda. Kaže se da je suština ljudskog života u pomaganju drugima. Siguran sam da ćemo večeras svi pokazati taj veliki ljudski kvalitet, i da ćemo zajedno pomoći onima koji boluju od raka da pronađu novu nadu i da nađu put ka izlečenju i novom životu”.

Gostima su se obratili i Doc. dr Nevena Karanović, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja i Prof. dr Dragana Jovanović, Gradski sekretar za zdravstvo grada Beograda.

Posle svečanog otvaranja, gosti su uživali u modnoj reviji koju je organizovao Select Modni Studio, nakon čega im se obratila NJ.K.V. Princeza Katarina: “Hvala vam najlepše što ste došli večeras ovde, i što podržavate napore za prevenciju raka dojke u Srbiji. Moje srce je ispunjeno radošću, jer sam okružena plemenitim ljudima koji hoće da pomognu.

Ponoviću ono što sam već više puta poručila ženama Srbije. Rak dojke se može izlečiti! Smrt nije opcija, i apelujem na sve žene da odu do svog lekara i spreče ono što se sprečiti može. Hajde da dobijemo ovu bitku, a sigurna sam da to možemo i hoćemo.”

Zatim su svi prisutni uzeli učešće u humanitarnoj aukciji koju je vodio g-din Aleksandar Đorđević. Učesnici su mogli da se nadmeću za 25 originalnih proizvoda inspirisanih motivima pirotskih ćilima (Nežni dodir, Buđenje, Kraljevska milost, U središtu sna, Esencija, Venac od snova, Mistika, Đavolska lepota, U ljubavnom zagrljaju, Čežnja, Uspomene, Sanjarenja, Duh predaka, Životni put, Blagoslov, Večnost, Lakoća postojanja, Tajanstveno plavo, Veličanstvo boja, Zaboravljena dragocenost, Porodična tajna, Iluzije, Princezin osmeh, Poezija i Koraci u vremenu)
Posle aukcije gosti su uživali u koktelu, uz muzički program izuzetnog Intermeco kvarteta.

Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine je veoma aktivno uključena u podršku kampanji podizanja svesti o raku dojke u našoj zemlji, i preduzima različite aktivnosti kako bi ohrabrila žene u Srbiji da posvete više pažnje prevenciji ove opake bolesti.

Pored ostalih aktivnosti, Fondacija Nj.K.V. Princeze Katarine je u saradnji sa Humanitarnim fondom Katarina Rebrača, i uz podršku Ministarstva zdravlja, Gradskog sekretarijata za zdravstvo grada Beograda, Tržnog centra Ušće i RTV B92 pokrenula Mesec “ružičaste vrpce” u Tržnom centru Ušće. Na informativnom štandu koji je tu postavljen tokom meseca oktobra, Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, biće organizovan poseban program.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: