MAMOGRAF
Naslovna
Uspešna akcija B92
Ženska snaga
Statistika
Kompanije u akciji
Fotogalerija

RAK DOJKE
Vesti
Video
O raku dojke
Konačni obračun s rakom
Rak dojke (Wikipedia)

AVON i B92
Besprekorno zavođenje
Dizanje svesti
Promenimo statistiku
"Svako je podložan"
8. martovska čestitka
Među prvih 20
Prevencija!
1 milion US$ za Haiti

 
B92 Rak dojke Potrebne smo jedna drugoj!
prethodna strana 1 od 4 sledeca idi na stranu

Prevencija!

Svaka dvanaesta žena u Srbiji oboli od raka dojke. Više od dve trećine obolelih obraća se doktoru u kasnoj fazi, kada je bolest teško izlečiva. Rak dojke nije igra. Posetite svog lekara i informišete se, jer otkriven rak na vreme je izlečiv u čak 90% slučajeva.

Ovako je glasio moto već tradicionalne, pete po redu, Avonove kampanje za borbu protiv raka dojke.

Tokom maja i juna, ove godine, poklonjeno je više od 2000 Avon vaučera za preventivne preglede dojki u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije u Beogradu, Onkološkoj klinici u Nišu i u Preventivnom centru Doma Zdravlja "Novi Sad" u Novom Sadu. Zbog odličnog odziva i velikog interesovanja ove godine Avon je produžio trajanje kampanje u Beogradu i Novom Sadu za nedelju dana.

Avon vaučer omogućio je da se jednim telefonskim pozivom zakaže potpuno besplatan preventivni pregled za koji nije bio potreban uput ni zdravstvena knjižica. Pregled je obuhvatao osnovni klinički pregled i ultrazvuk i-ili mamografiju po preporuci lekara. U periodu od 23. maja do 4. jula 2009. svoje vaučere iskoristila je ukupno 1771 žena i za najveći broj njih ovo je bio prvi pregled.

Od početka pokretanja kampanje 2008. godine do danas ukupno je putem Avon vaučera preventivni pregled dojke obavilo 3028 žena, a zahvaljujući ovim pregledima konstatovana je ukupno 31 sumnja na malignitet, i to kod 11 žena u 2008 i kod 20 žena u 2009. koje su odmah upućene na dalji medicinski tretman.

Od početka 2008. do danas Avon je prikupio i donirao više od 10 miliona dinara za finansiranje preventivnih pregleda dojki u okviru kampanje "Potrebne smo jedna drugoj". Takođe, donacijom od milion dinara Avon je pomogao kupovinu prvog mobilnog digitalnog mamografa, kupljenog u okviru akcije Fonda B92, Ministarstva zdravlja i Instituta za onkologiju i radiologijiu Srbije, koji je već počeo sa radom i koji takođe ima za cilj da preventivne preglede dojke učini dostupnijim za žene širom Srbije.

Kako su preventivni pregledi od ključne važnosti u borbi protiv raka dojke Avon nastavlja sa prikupljanjem sredstava i obezbeđivanjem kontinuiteta još većeg broja preventivnih pregleda za žene u Srbiji.

Borba protiv raka dojke tek je počela, ostanite uključeni!

prethodna strana 1 od 4 sledeca idi na stranu
 
 

Odštampaj stranu Pošalji stranu