MAMOGRAF
Naslovna
Uspešna akcija B92
Ženska snaga
Statistika
Kompanije u akciji
Fotogalerija

RAK DOJKE
Vesti
Video
O raku dojke
Konačni obračun s rakom
Rak dojke (Wikipedia)

AVON i B92
Besprekorno zavođenje
Dizanje svesti
Promenimo statistiku
"Svako je podložan"
8. martovska čestitka
Među prvih 20
Prevencija!
1 milion US$ za Haiti

 
B92 Rak dojke Srbija protiv raka

4. novembar 2008.

"Slobodna zona" za obuku medicinara

Za šest dana festivala "Pomeri granice" biće prikazana neka od najboljih dokumentarnih ostvarenja iz celog sveta, igrani, kao i filmovi koji su između dokumentarne i igrane forme. Ove godine tema festivala su granice, kako nametnute, tako i one koje smo sami sebi postavili.

Festival Slobodna zona otvoriće dva filma. Taksi do tamne strane, dobitnik ovogodišnjeg Oskara za najbolji dokumentarni film, i Sedmo nebo, koje je nagrađeno u Kanu Specijalnom nagradom žirija, kaže Srđan Keča, selektor festivala.

"Ova dva filma na neki način i pokazuju ono što su dve niti ovogodišnjeg programa. Jedna koja se bavi velikim političkim pitanjima, a druga nit je ono što je možda najvažnije danas, a to su upravo ta neka intimna pitanja, tabui koji i dalje postoje u demokratskim ali i u društvima u kojima postoji cenzura i diktatura", kaže on.

Da dokumentarni film u Srbiji, kao i u svetu, zaokuplja sve veću pažnju javnosti, pokazuje i veliko interesovanje publike za ovaj festival.

"U Srbiji je to takođe izuzetno značajno zato što se ovde dokumentarizam godinama gaji, a s pojavom televizija, koje takođe podstiču dokumentarne programe koji su često bazirani na istraživačkom novinarstvu", kaže Veran Matić, predsednik upravnog odbora B92.

"Tako su i neki naši programi doveli do toga da neki ljudi odu u zatvor i da se razotkriju neki tabui. Mislim da je reč o nečemu što je izuzetno važno i to je prepoznao i ovaj festival Slobodna zona koji je sakupio iskustvo iz celog sveta", kaže on.

Posle Beograda, Slobodna zona će od 12. od 14. novembra biti održana i u Nišu.

 Ostali naslovi
Srbija protiv raka | 27. septembar 2010.
Pregledano već 27.000 žena | 27. septembar 2010.
Šetnja za zdravlje | 15. oktobar 2009.


 
 

Odštampaj stranu Pošalji stranu