MAMOGRAF
Naslovna
Uspešna akcija B92
Ženska snaga
Statistika
Kompanije u akciji
Fotogalerija

RAK DOJKE
Vesti
Video
O raku dojke
Konačni obračun s rakom
Rak dojke (Wikipedia)

AVON i B92
Besprekorno zavođenje
Dizanje svesti
Promenimo statistiku
"Svako je podložan"
8. martovska čestitka
Među prvih 20
Prevencija!
1 milion US$ za Haiti

 
B92 Rak dojke Avon u borbi protiv nasilja nad ženama
prethodna strana 1 od 4 sledeca idi na stranu

Avon donira više od $1.75 miliona u borbi protiv nasilja nad ženama

Otvara se novi Avon Globalni Centar za Žene i Pravapri Cornell Law School u SAD.

Avon daje još jednu donaciju fondu UN-a u cilju okoncanja nasilja nad ženama.

Holivudska glumica Ris Viderspun predstavila je novu Avon globalnu akciju u borbi protiv nasilja nad ženama.

Vašington, DC (3. mart, 2009) – Svaka treća žena tokom svog života doživi nasilje, a samo u SAD na svakih devet sekundi jedna žena biva napadnuta. Širom sveta institucije koje pružaju podršku žrtvama nasilja se često suočavaju sa nedostatkom sredstava ili nemogucnošću da budu dostupne široj populaciji, a u mnogim zemljama zakoni koji žene štite od nasilja ne postoje ili se ne sprovode.

Kao odgovor na ovakvu globalnu situaciju, Avon Fondacija za Žene danas je najavila značajne nove akcije sa ciljem da se okonča nasilje nad ženema i obezbedi zakonska podrška ženama širom sveta. Prva od akcija je donacija od $1.5 miliona kojom će Avon Fondacija za Žene pokrenuti Avon Globalni Centar za Žene i Prava u Cornell Law School. Ovaj novoosnovani centar će se posebno baviti radom sa sudijama, profesionalcima iz oblasti prava, vladinim i nevladinim organizacijama kako bi se poboljšalo sprovođenje zakona u naporu da se eliminiše nasilje nad ženama i devojčicama.

Avon proširuje i svoju saradnju sa UNIFEM-om novom donacijom od $250,000. Ovaj UN Fond finansijski podržava borbu protiv nasilja nad ženama širom sveta. Da podsetimo, Avon Fondacija je UNIFEM Fondu 2008. donirala $1 milion dolara. Od pokretanja ove akcije, Avon je širom sveta donirao više od $14 miliona dolara kako bi sprečio nasilje nad ženama i nasilje u porodici.

“Više od 120 godina, Avon pruža ženama mogućnost da budu finansijski nezavisne, dok se u isto vreme predano borimo za rešavanje kritičnih problema sa kojima se danas suočavaju žene širom sveta,” izjavila je Andrea Džang, Predsednica i Glavna Izvršna Direktorka, Avon Products, Inc. “Nedostatak finansijskih prihoda i nedostatak osećaja lične sigurnosti su dva problema koja se nadovezuju i blisko utiču jedan na drugi. Veoma smo ponosni da možemo da skrenemo pažnju da je neophodno zaustaviti nasilje nad ženama i poboljšati efikasnost zakona, kao i što možemo da doniramo sredstva koja će pomoći da se pokrenu projekti koji će promeniti živote širom sveta.“

Pored Adree Džang, na Globalnom Forumu za Žene i Prava bili su prisutni i Stjuart Švab, Dekan I Profesor prava na Law of Cornell Law School, kao i prethodni Sudija Vrhovnog Suda Sandra Dej Okonor; Džoan Vinšip, Izvršna Direktorka Međunarodnog udruženja žena sudija, i Ris Viderspun, nagrađivana holivudska glumica i Globalni Ambasador kompanije Avon i Počasna Predsedavajuća Avon Fondacije za Žene. men Honorary Chairperson. U organizaciji Međunarodnog udruženja žena sudija i kompanije Avon, Forum je okupio sudije i profesionalce iz oblasti zakonodavstva iz svih delova sveta koji će tokom dva dana trajanja Foruma razmatrati probleme i rešenja na temu nasilja nad ženama.

Na konferenciji za štampu koja je prethodila Forumu, Ris Viderspun je predstavila i novi Avon proizvod od čije će prodaje biti prikupljana sredstva za borbu protiv nasilja nad ženama: Ogrlicu za hrabrost. Ova ogrlica čini set sa Narukvicom za hrabrost. U Srbiji, Ogrlica za hrabrost naći će se u prodaji na jesen ove godine, dok se Narukvica za hrabrost može već poručiti iz svake Avon brošure po ceni od 159,00 dinara. Ceo neto prihod od svake prodate narukvice u Srbiji, namenjen je borbi protiv nasilja u porodici u Srbiji.

“Skoro milijardu žena širom sveta pogođeno je nasiljem,” rekla je Viderspunova. “Ova ogrlica pruža mogućnost svakoj ženi da na jednostavan način preduzme nešto i pokaže solidarnost u borbi protiv opšte epidemije nasilja nad ženama. Kao Počasna Predsedavajuća Avon Fondacije, kao žena i majka, sa ponosom podržavam ovu akciju.”

O Avon Products i Avon Fondaciji za Žene

Avon, kompanija za žene, vodeća je kozmetička kompanija sa preko $10 milijardi godišnjeg prihoda. Kao svetska najveća kompanija u globalnoj prodaji, Avon je prisutan u više od 100 zemalja sveta sa gotovo 6 miliona nezavisnih Avon Dama. Avon proizvode čine kozmetički proizvodi, modni nakit i modni detalji, a najpoznatiji Avon brendovi su Avon Color, Anew, Skin-So-Soft, Advance Techniques, Avon Naturals. Avon je lider i u oblasti korporativne odgovornosti i filantropije. Kao nasleđe predanosti kompanije Avon za emancipaciju žena, nastala je Avon Fondacija za Žene, danas najveća korporativna filantropija za žene, sa više od $660 miliona dolara prikupljenih i doniranih širom sveta kako bi se rešavala pitanja od najvećeg značaja za žene. Fondacija trenutno podržava borbu protiv raka dojke, nasilja u porodici i pomoć ugroženim područjima. Za više informacija o kompaniji Avon posetite www.avoncompany.com.

O Avon Globalnom Centru za Žene i Prava u Cornell Law School

Misija ovog centra je rad sa sudijama, profesionalcima u zakonodavstvu, vladinim i nevladinim organizacijama u cilju da zakonodavni sistem postane efikasniji u slučajevima nasilja i sa krajnjim ciljem da se eliminiše nasilje nad ženama i devojčicama.

O UNIFEM

UNIFEM, Fond Ujedinjenih Nacija za Ženska Prava, pruža finansijsku i tehničku podršku inovativnim programima i strategijama koje se zalažu za emancipaciju žena i rodnu jednakost. Postavljajući unapređivanje ženskih prava u centar svih svojih aktivnosti, UNIFEM se fokusira na smanjenje siromaštva izazvanog rodnom neravnopravnošću; zaustavljanju nasilja nad ženama; sprečavanju širenja HIV/AIDS među ženama i devojčicama; postizanju rodne jednakosti u demokratskim društvima kako u mirnodopskom tako i u ratnom periodu. Za više informacija posetite www.unifem.org.

O Međunarodnom udruženju žena sudija

Međunarodno udruženje žena sudija (IAWJ) je neprofitna, nevladina organizacija koju čini više od 4,000 članova svih nivoa zakonodavnog sistema u više pod 90 zemalja. Osnovana 1991, IAWJ ujedinjuje žene sudije različitih zakonodavnih i sudskih sistema, koje spaja posvećenost jednakosti pravde i vladavini zakona. IAWJ veruje da su žene sudije u jedinstvenoj poziciji da unaprede prava žena kroz sudski system, i da štite i jačaju žene širom sveta. Pomoću pionirskih sudskih edukativnih programa i globalnom saradnjom, IAWJ se posebno bavi pitanjima nasilja i diskriminacije žena u cilju da učini pravdu jednakom za sve bez obzira na rod, da eliminiše rodne razlike u sudovima I da učini sudove dostupnim svima, posebno ženama I deci. Za više informacija posetite www.iawj.org.


Kontakt za Avon Srbiju i Crnu Goru

Jelena Malenović
Koordinator Avon Fondacije za Žene za Srbiju i Crnu Goru
Avon Cosmetics Srbija i Crna Gora
Bulevar Mihaila Pupina 165G 11070 Novi Beograd
tel. 011 222 00 23
mobil. 065 651 56 40
www.avon.rs

prethodna strana 1 od 4 sledeca idi na stranu
 
 

Odštampaj stranu Pošalji stranu