MAMOGRAF
Naslovna
Uspešna akcija B92
Ženska snaga
Statistika
Kompanije u akciji
Fotogalerija

RAK DOJKE
Vesti
Video
O raku dojke
Konačni obračun s rakom
Rak dojke (Wikipedia)

AVON i B92
Besprekorno zavođenje
Dizanje svesti
Promenimo statistiku
"Svako je podložan"
8. martovska čestitka
Među prvih 20
Prevencija!
1 milion US$ za Haiti

 
B92 Rak dojke Promenimo statistiku
prethodna strana 1 od 4 sledeca idi na stranu

Svaka 12. žena u Srbiji oboli od raka dojke.
Svake godine 1500 žena u Srbiji umre od raka dojke.
Otkriven na vreme, rak dojke je izlečiv u preko 90% slučajeva.

Promenimo statistiku!

Kompanija "Reebok" je globalni sponzor Avon Akcije za borbu protiv raka dojke na sličnim događajima koji se organizuju u svim većim gradovima širom sveta. Naši sugrađani će moći da se detaljno informišu o događaju i prijave za učešće u formiranju vrpce od 27. septembra do 3. oktobra na punktovima Avon Akcije za borbu protiv raka dojke na Terazijama, Trgu Republike i u Knez Mihailovoj ulici, kao i u "Reebok" radnji na Terazijama. Prijavljeni učesnici formiranja vrpce dobiće na poklon posebno izdanje ružičaste "Reebok" majice.


U okviru svoje kampanje besplatnih preventivnih pregleda Avon Akcija za borbu protiv raka dojke obezbediće još 300 preventivnih pregleda dojke u Institutu za radiologiju i onkologiju Srbije, a svi zainteresovani sugrađani moći će da dobiju stručne savete onkologa o prevenciji i samopregledu.


Pružimo zajedno podršku ženama u Srbiji svojim učešćem u formiranju velike ružičaste vrpce i prenesimo poruku da je rak dojke bolest protiv koje se može boriti.


Hvala na podršci.Informacije o Avon Fondaciji u Aciji za borbu protiv raka dojke

Avon Fondacija 501(c)(3) je najveća svetska korporativna fondacija namenjena ženama, sa misijom da živote žena učini boljim i kvalitetnijim. Osnovana je 1955. i do sada je prikupila i donirala preko 580 miliona američkih dolara širom sveta u cilju borbe protiv raka dojke, borbe protiv nasilja u porodici i pružanja pomoći ugroženim područjima. Avon Akcija za borbu protiv raka dojke, koja deluje u okviru Avon Fondacije, osnovana je 1992. u Velikoj Britaniji i trenutno je aktivna u preko 50 zemalja sveta. Od osnivanja do danas prikupljeno je i donirano preko 500 miliona američkih dolara širom sveta. Avon Akcija za borbu protiv raka dojke globalno deluje u pet oblasti: informisanje i širenje svesti o raku dojke, prevencija i dijagnostika, dostupnost medicinske nege, podrška medicinskim institucijama i naučna istraživanja u cilju nalaženja leka protiv raka dojke.
Sredstva se prikupljaju prodajom posebnih proizvoda sa ružičastom vrpcom kroz Avon brošure. Sav prihod od prodaje ovih proizvoda namenjen je Avon Akciji za borbu protiv raka dojke.
Saznajte više o kompaniji Avon i Avon Fondaciji na www.avoncompany.com

Avon Acija za borbu protiv raka dojke u Srbiji

Avon Akcija za borbu protiv raka dojke pokrenuta je 2004 godine. Već 2006. donirali smo aparat za ranu dijagnostiku Institutu za Onkologiju i Radiologiju Srbije, sto za stereotaksičnu biopsiju dojke, jedinstven na prostorima jugositočne Evrope i 180 besplatnih kliničkih pregleda. Od početka akcije na našim prostorima pa do danas podelili smo preko 500.000 informativnog i edukativnog materijala o načinima prevencije i rane dijagnostike raka dojke. U okviru izuzetno uspešne kampanje pod nazivom "Potrebne smo jedna drugoj" sprovedene ove godine podelili smo 850 duplih vaučera za 1700 besplatnih pregleda dojke u 27gradova Srbije. Prevencija je ključni faktor u borbi protiv raka dojke i zato smo omogućili ženama da na vreme ispitaju svoje zdravlje.

Saznajte više o Avon Akciji za borbu protiv raka dojke u Srbiji na www.avon.rs. Za sve informacije kako da podržite Avon Akciju za borbu protiv raka dojke pozovite Avon Call Center: 011/ 222 00 22

Informacije o Fondu B92

Fond B92 je registrovan 2004. godine kako bi negovao društvenu odgovornost, razvoj i svest ljudi o širokom spektru aktuelnih i važnih pitanja, ali i zbog kontinuirane potrebe za finansiranjem projekata koji se implementiraju u okviru RTV B92, a koji zavise od pomoći donatora. Fond B92 je inicijator, producent i ko-producent različitih projekata u sledeće četiri oblasti: aktivnosti u oblasti društvene odgovornosti, filmska, video i radio produkcija, savremena (angažovana) kultura, i izdavaštvo (književnost i muzička izdanja).
Info: www.b92.net

B92 AKCIJA: KUPOVINA PRVOG POKRETNOG DIGITALNOG MAMOGRAFA U SRBIJI

B92 je u saradnji sa Institutom za onkologiju, Ministarstvom zdravlja i Republičkim zavodom za zdravstvenu zaštitu pokrenuo akciju kupovine prvog pokretnog digitalnog mamografa u Srbiji. Cilj ove akcije je da proširi svest o značaju redovnih preventivnih mamografskih pregleda dojke i da prikupi sredstva za kupovinu prvog pokretnog digitalnog mamografa u Srbiji, uređaja koji ne postoji u našoj zemlji, a koji predstavlja jedan od uslova rane dijagnostike raka dojke na nacionalnom nivou.
Mobilni mamografi predstavljaju specijalizovana vozila u kojima je instaliran uredjaj ovog tipa, zahvaljući čemu se mogu vršiti organizovani pregledi na lokacijama udaljenim od velikih centara. U pitanju je prava pokretna dijagnostička stanica, instalirana u kamionskom kontejneru sa nekoliko prostorija za prijem pacijenata, snimanje i lekarski pregled. Ovom akcijom, B92 želi da ne samo da mogućnost ženama da lakše izvrše najsavremenije medicinske preglede koji će kroz ranu dijagnostiku bolesti direktno voditi smanjenju mortaliteta od raka dojke, već i da podigne svest o značaju pregleda i redovne godišnje mamografije.
Info: www.b92.net/rakdojke

prethodna strana 1 od 4 sledeca idi na stranu
 
 

Odštampaj stranu Pošalji stranu