Drugi izborni krug u medijima u znaku Koštunice

Info

Izvor: Ebart/Medijska dokumentacija

Petak, 11.10.2002.

10:57

Default images

Drugi krug predsedničke izborne kampanje u Srbiji privukao je podjednaku pažnju štampanih medija kao i završnica prvog kruga. U periodu od 30. septembra do 8. oktobra objavljeno je 980 tekstova, dok je u poslednjih devet dana prvog kruga kampanje objavljeno 979 tekstova.

U poslednja dva dana pred izbornu tišinu (9. i 10. oktobar) dnevni listovi prave kvalitativni pomak u bavljenju izborima i predsedničkim kandidatima.  Brojni izveštaji, analize, mišljenja eksperata, javnih ličnosti i građana objavljeni su 10. oktobra u vezi duela Labusa i Koštunice održanog prethodne večeri u Medija centru i prenošenog na nizu TV stanica. Osim toga, u završnici kampanje većina dnevnih novina objavljuje i odgovore dva kandidata na redakcijska pitanja o važnosti uspešnosti izbora, potrebi za raspisivanjem parlamentarnih izbora, njihovom viđenju dosadašnjeg i budućeg toka reformi...Neki dnevni listovi su 9. oktobra objavili i odgovore Labusa i Koštunice na pitanje nevladine organizacije Evropski pokret u Srbiji o tome kakav je njihov program za uvođenje zemlje u Evropsku uniju.

Vojislav Koštunica je u toku kampanje za drugi bio tema većeg broja tekstova u štampi nego Miroljub Labus: o Koštunici je objavljeno 244 teksta, a o Labusu 186. Ovakav odnos važi i za sve dnevne novine pojedinačno:



U izjavama i intervjuima, najvažnija tema za Vojislava Koštunicu bio je poziv građanima da izađu na izbore ( ovime se bavio 31 put), dok je za Miroljuba Labusa najčešća tema bio njegov protivkandidat, Vojislav Koštunica (28 puta se bavio njime).



Ovom analizom je obuhvaćeno 13 dnevnih i nedeljnih listova (Blic, Blic News, Danas, Dnevnik, Ekonomist, Glas, nacional, Nedeljni Telegraf, Večernje Novosti, Politika, Reporter, Vreme).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: