Dogovor DS, DSS i G17 plus u Nišu

Predstavnici Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije i G17 plus formirali su koaliciju u Skupštini Niša.

Info

Izvor: B92

Petak, 26.11.2004.

12:54

Default images

Posle skoro dva meseca pregovora, raznih kombinacija i tri pokušaja konstituisanja Skupštine grada Niša, u četvrtak uveče je postignut dogovor izmedju Demokratske stranke, Srpskog pokreta obnove, Demokratske stranke Srbije i G17 plus o formiranju većine u gradskoj skupštini.

Većinu će činiti 33 od 61 odbornika, a imaće podršku stranke Pokret Snaga Srbije, koja ima potpisan protokol sa DS-om i Nove Srbije, koja je ranije ušla u koaliciju sa DSS-om. Predsednik skupštine će biti iz DS-a, zamenik iz DSS-a, a sekretar iz G17 plus. Što se tiče učešća u radnim telima i upravnim odborima, dogovoreno je da 50 posto pripadne DS-u, a po 25 DSS-u i G17 plus.

Dogovor ipak nije protekao bez problema. Prestavnici SPO-a su napustili sastanak, uz obrazloženje da neće učestvovati u podeli plena. Ostali koalicioni partneri kažu da će koalicioni problem kažu da će problem sa SPO-om biti rešen, kao i da nije reč o podeli plena, već da, upravo suprotno, preovlađuje stav da se direktori javnih preduzeća biraju putem konkursa. Konstitutivna sednica Skupštine grada Niša je zakazana za nedelju 28. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: