Bogdanović i Vučić očekuju pobedu na izborima

Info

Izvor: B92

Sreda, 29.09.2004.

12:44

Default images
Kandidati Demokratske stranke Nenad Bogdanović i Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić uvereni su u pobedu u drugom krugu izbora za gradonačelnika Beograda, u nedelju, 3. oktobra.

Bogdanović i Vučić dali su intervjue agenciji Beta odgovarajući na istovetna pitanja.

BETA: Čiju podrsku očekujete u drugom izbornom krugu?

BOGDANOVIĆ: Očekujem da će za mene glasati građani koji su u prvom krugu glasali za demokratske kandidate. Očekujem podršku cele demokratske javnosti i svih onih koji ne žele da se Beograd nalazi na poslednjem mestu u Evropi. Zato sam siguran sam da ću 3. oktobra biti izabran za gradonačelnika Beograda. Beograđani su u prvom krugu pokazali da su nedvosmisleno za evropsku Srbiju i demokratske vrednosti. Beograd, kao glavni i najveći grad, na tom putu mora da ostane predvodnik. Siguran sam da će prestonica opravdati slogan "Beograd je svet".

VUČIĆ: Očekujem podršku Beograđana jer sam se i kandidovao zbog Beograda i Beograđana. Ne mislim da je Beograd za Nenada Bogdanovića, već za promene. Nadam se pobedi. Očekujem da će više od 80 odsto glasača Zorana Drakulića glasati za mene, očekujem glasove Bogoljuba Karića, ali i birača svih ostalih kandidata u prvom izbornom krugu.

BETA: Kako ćete način garantovati javnost potrošnje budžetskih sredstava?

BOGDANOVIĆ: Skupština grada Beograda uvela je još marta 2001. obavezu raspisivanja javnih konkursa za sve javne nabavke preko 100.000 dinara, znači mnogo pre usvajanja republičkog Zakona o javnim nabavkama. U našem mandatu raspisano je oko 10.000 tendera, a nije pokrenut nijedan sudski postupak. Važno je da na tenderima svi mogu da učestvuju, a da javno objavljivanje oglasa bude dostupno svima.

VUČIĆ: To je pitanje korupcije. To je najvažnije pitanje za Beograd, jer korupcija zatvara sve šanse za naš ekonomski oporavak. Korupcija je najveće zlo. Prvo moramo pravnim propisima da kažemo kako i na koji način šta mora da bude poštovano, da bude potpuno jasno da samo na jednom mestu i u istom trenutku mogu da budu otvarane ponude. S druge strane, mora da postoji potpuna javnost, da gradski medij objavljuje svaku vrstu ponude, tendera, i da svako može jasno da kaže da li ima pritužbi, da sve bude potpune uočljivo. Moramo da razmišljanmo kako da unapredimo taj pravni sistem kroz nove zakonske propise da se pojača javnost u radu, ali i uvede eventualna odgovornost funkcionera za propuste.

BETA: Koga ćete predložiti za gradskog arhitektu i menadžera?

BOGDANOVIĆ: Želeo bih da prvo sačekamo rezultate drugog kruga izbora za gradonačelnika grada Beograda.

VUČIĆ: To ću saopštiti pre održavanja izbora, kao što sam predstavio svoj tim pred prvi izborni krug.

BETA: Šta ćete prvo uraditi ako postanete gradonačelnik?

BOGDANOVIĆ: Nastaviću da radim ono što sam i do sada radio. Kao što sam to činio i tokom ove predizborne kampanje jer nisam mogao da dozvolim da Beograd slabije funkcionise u bilo kom segmentu. To je i razlog zbog kog je moja kampanja bila drugačije koncipirana.

VUČIĆ: Najpre ću se obratiti Beograđanima, zahvaliti im se na podršci i pozvati da pomognu u jednom teškom poslu. Pozvaću ih da ulože mnogo energije, mnogo ideja da Beograd bude zaista evropska metropola, grad koji zapošljava ljude, koji će postati ekonomsku centar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: