Ko su i šta nude kandidati za gradonačelnika Niša

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 16.09.2004.

13:07

Default images
Umesto biografije

Devet kandidata, predstavnika političkih stranaka i grupa građana, ušlo je u izbornu utakmicu za mesto gradonačelnika Niša.

Smiljko Kostić

Diplomirani inženjer mašinstva, kandidat Nove Srbije, najavljuje formiranje timova koji će okupiti stručnjake sa univerziteta, eksperte za teoriju i ljude iz privrede koji su se dokazali u praksi. Oni će napraviti programe za svaku pojedinu oblast, a zatim će se krenuti u potragu za investitorima. Kostić insistira na političkoj toleranciji i spreman je na širok konsenzus u interesu grada. Najveći je proizvođač pšenice i kukuruza u niškom regionu, obožava baštovanluk.

Branislav Jovanović

Diplomirani pravnik, kandidat G17 plus, izbornu kampanju zasniva na borbi protiv korupcije i kriminala. “Staviću se na čelo antikorupcijskog tima i nemilosrdno se obračunati s tom pojavom, kao što sam to činio kada sam bio na mestu predsednika niške gradske vlade. Nisam prezao da se odreknem bliskih prijatelja samo zbog sumnje da bi mogli biti umešani u takve nečasne rabote”, kaže Jovanović.

Komentarišući mogućnost postizborne saradnje, Jovanović naglašava da je ona moguća sa onima koji podrže izborni program G17 plus, ali ističe da je isključena mogućnost koalicije sa sadašnjim rukovodstvom grada.

Jovanovićev hobiji su trčanje i fudbal. Kaže da nije gurman, ali voli niški burek.

Vlastimir Đokić

Diplomirani inženjer mašinstva, predstavnik Socijalističke partije Srbije, kao svoj prvi zadatak ističe okupljanje stručnjaka, bez obzira na stranačku pripadnost, u Savetu za razvoj grada. Postizbornu saradnju s protivkandidatima ne isključuje, ali naglašava da ne vidi način za njenu realizaciju jer, kako navodi, nijedan od njih nije čovek od dela.

Đokić u slobodno vreme čita, voli da kuva, naročito vikendom, za sebe i suprugu.

Zoran Bojanić

Lekar, kandidat Pokreta snaga Srbije, kao gradonačelnik Niša najpre će omogućiti besplatnu legalizaciju svih stambenih objekata. Na svoje protivkandidate gleda kao na ljude koji su svoju šansu iskoristili jer su svi već bili u vlasti na ovaj ili onaj način.

Slobodno vreme koristi za pisanje stručne literature, a u specijalnim prilikama kuva za prijatelje.

Goran Ilić

Lekar (DSS), kandidat Demokratske stranke Srbije kao svoj prioritet navodi pokretanje privrednog razvoja radi obezbeđivanja radnih mesta i privatizaciju javnih preduzeća. Navodi da će postizborna saradnja biti uslovljena odnosima političkih snaga, ali da su zarad interesa grada moguće koalicije sa strankama demokratske opcije.

Voli da čita ruske klasike, igra basket i strastan je ribolovac.

Dragoljub Stamenković

Saobraćajni tehničar, kandidat Srpske radikalne stranke, zalagaće se za efikasniju gradsku upravu, zapošljavanje i komunalno uređenje grada. Svoje protivkandidate poštuje, ne smatra ih neprijateljima i spreman je da prevaziđe stranačke ograde zarad interesa građana.

Voli da čita i peca, majstor je u pripremanju riblje čorbe i specijaliteta od ribe.

Goran Ćirić

Diplomirani inženjer elektronike, kandidat Demokratske stranke, predsednik Skupštine grada, nade za razvoj grada polaže u 20 miliona evra, koliko je Niš dobio od privatizacije, a koja su trenutno u Fondu za podsticaj privrednog razvoja. Najavljuje formiranje širokog fronta koji će, po njegovoj oceni, okupiti 70 odsto lokalnih političkih snaga radi rešavanja vitalnih problema.

U slobodno vreme igra basket i šeta s kćerkama.

Ljubivoje Slavković

Pravnik, kandidat grupe građana "Za Niš", kako navodi, karijeru gradonačelnika će početi javnim sastankom sa saradnicima koji će izneti program delatnosti za svaku oblast i preuzeti obavezu izvršenja.

Komentarišući svoje politike protivnike, Slavković navodi da će građani moći da biraju između onih koji su ranije vladali, onih koji su sada na vlasti i novih ljudi koji imaju potpuno drugačiji pristup.

U slobodno vreme voli da uređuje dvorište vikendice u Proseku, da gaji pčele i da zapeva s prijateljima uz harmoniku ili gusle.

Sima Radulović

Diplomirani pravnik, kandidat grupe građana Liga za Niš, akcenat stavlja na povećanje standarda stanovništva, stavljanje gradske uprave pod punu kontrolu i podizanje kulture življenja u gradu. O svojim protivkandidatima kaže da zaslužuju poštovanje jer je iza njih stalo mnogo Nišlija. Spreman je na saradnju sa strankama demokratske opcije.

Bavi se sportskim ribolovom, peva uz gitaru i voli da kuva. (Glas javnosti)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: