Branka Bošnjak, G17 plus

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.09.2004.

14:31

Default images
Rođena je u Osjeku 23. januara 1956, ali sutradan se već obrela u Beogradu. Osnovnu školu je završila za sedam godina, a bila je student generacije na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. Na Voždovcu ima stan od 70 kvadrata, prima poslaničku platu i nema vikendicu, niti nekretnine u inostranstvu.

Radila kao glavni projektant na velikom broju idejnih i izvođačkih projekata. Izmedu ostalog, učestvovala u projektovanju i realizaciji poslovne zgrade "Jugobrod" na Novom Beogradu, dela enterijera VMA, adaptacije hotela "Jugoslavija", restorana "Inex" na Trgu Republike i projektovala veliki broj privatnih kuća. Ucestvovala u projektovanju i izgradnji značajnih objekata u Moskvi, Rimu, Tel Avivu, Nikoziji, Iraku, Ugandi i Tanzaniji. Autor mnogih investicionih studija i medunarodnih tendera. Učestvovala u timovima za izradu i odbranu više urbanističkih planova i drugih planskih akata. Vlasnik projektnog biroa “BG studio” u Beogradu. Član Inženjerske komore Srbije, Saveza arhitekata Srbije i Društva arhitekata Beograda.

Član je G17 plus od osnivanja, prvo nevladine organizacije, zatim i stranke. Poslanik te partije u Skupstini Srbije, član Izvršnog odbora i predsednik Odbora stranke za urbanizam i arhitekturu.

Široj javnosti postaje poznata posle eksperimenta u organizaciji produkcije VIN, a u kojem su poslanici Skupštine Srbije pokušavali da prežive s prosečnom platom. Bila je najuspešnija i izdržala mesec dana.

Govori engleski. Udata je, suprug Gojko je diplomirani dizajner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: