Aleksandar Vučić, Srpska radikalna stranka

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.09.2004.

14:30

Default images
Rođen je 5. marta 1970. Usavršavao se u Brajtonu. Radio je kao novinar na "Kanalu S" na Palama  1992. i 1993, gde je pripremao i vodio vesti na engleskom, blok iz sveta, intervjue i reportaže. Pravni fakultet završio je u rekordnom roku, a radikalima Vojislava Šešelja priključuje se vrlo brzo po osnivanju stranke.

Kada su radikali osvojili vlast u Zemunu krajem 1996. postao je direktor Sportskog centra "Pinki". Ulaskom SRS u Vladu Srbije 1998. postaje ministar informisanja i ostaje upamćen po primeni Zakona o javnom informisanju koji je finansijski uništio mnoge ovdašnje medije, a urednike preselio iz redakcija u sudnice. Za saveznog poslanika u Veće republika biran je u februaru 1998, maju 2000, kada su oduzeti mandati Srpskom pokretu obnove i dodeljeni Socijalstičkoj partiji Srbije i Srpskoj radikalnoj stranci, i na saveznim izborima 24. septembra 2000. Na funciju saveznog poslanika podneo je ostavku u februaru 2001. U maju 2000. Savezna vlada ga imenuje za člana Saveta Savezne javne ustanove RTV Jugoslavija.

U martu 2002. određen mu je porez na ekstraprofit na višak stambenog prostora.

Od februara ove godine poslanik je u Skupštini Srbije i potpredsednik skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje.

Govori engleski, a služi se ruskim i francuskim. Oženjen je novinarkom Ksenijom, imaju sina Danila i kćerku Milicu.

Poznat po različitim izjavama o političkim neistomišljenicima i pripadnicima drugih naroda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: