Nenad Bogdanović, Demokratska stranka

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.09.2004.

14:26

Default images
Aktuelni šef Izvršnog odbora Skupštine grada Beograda i potpredsednik DS rođen je 1954, a diplomirao je telekomunikacije na Elektrotehničkom fakultetu 1978. Prvo radno mesto imao je u zemunskoj fabrici "Pupin", a potom nastavio da se bavi telekomunikacijama jer je 1989. došao na čelo preduzeća koje su oformili "Pupin" i „GTE Telecomunication“, a 1996. postaje direktor francusko-jugoslovenskog preduzeća „Alkatel“.

Član DS postaje 1992, a naredne godine predsednik zemunskog, a zatim Gradskog odbora DS. Posle lokalnih izbora 1996. postaje odbornik u Skupštini grada Beograda, a posle 5. oktobra 2000. rukovodi kriznim štabom koji tada upravlja Beogradom.

Predsednik IO Skupštine grada postaje odlaskom Milana St. Protića sa te funkcije. Mnogi kažu da će ga pamtiti po stambenim kreditima za Beograđane, ponekad osporavanoj rekonstrukciji ulica Beograda i po izgradnji parkinga ispod platoa kod gradske skupštine. Njegovi saradnici kažu da je energičan, promišljen, precizan i suzdržan. Članovima gradske vlade i ostalim zaposlenima je ograničio troškove za mobilne telefone, zabranio upotrebu alkohola u radno vreme, ukinuo privaznu upotrebu službenih automobila i restorana i smanjio troškove službenih ručkova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: