Borislav Pelević

Info

Izvor: B92

Četvrtak, 06.05.2004.

14:03

Default images
Pelević je rođen 22. novembra 1956. godine u Orahovcu, na Kosovu. Završio je Gimnaziju u Peći, a Ekonomski fakultet u Beogradu, na kojem je, prema sopstvenim rečima, magistrirao 1993. godine. Zvanje profesora za borilačke sportove stekao je na Fakultetu za fizičku kulturu u Parizu. U Beogradu je, takođe, diplomirao na Institutu za sport i fizičku kulturu. Uža specijalnost mu je kik boks. Pelević je jedan od osnivača Stranke srpskog jedinstva čiji je predsednik bio Željko Ražnatović Arkan. U toj partiji je od osnivanja u novembru 1993. bio predsednik Izvršnog odbora i portparol. Ratovao je u Hrvatskoj i BiH iz kojih je izašao kao "general" Arkanovih "Tigrova". U jednoj od akcija na planini Velebit u Hrvatskoj je ranjen. Nakon Arkanovog ubistva, Pelević postaje predsednik SSJ. Direktor je preduzeća "Sportinvest" koje se bavi spoljnom i unutrašnjom trgovinom i izdavaštvom. Za poslanika u Skupštini Srbije biran je dva puta. Bio je kandidat na izborima za predsednika Srbije septembra 2002. kada je zauzeo peto mesto sa 139.047 glasova birača. Predsednik je Kik boks saveza Jugoslavije, član Predsedništva Jugoslovenskog olimpijskog komiteta i potpredsednik Svetske federacije za kik boks. Govori francuski i engleski, oženjen je Marijanom i ima kćerke Nataliju i Angelinu i sinove Vladimira i Luku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: