Udvarača mnogo a "brak" - jedan

Info

Izvor: B92

Nedelja, 21.12.2003.

11:36

Default images

Političke stranke poslednjih dana intenzivno kontaktiraju sa najvećim sindikalnim centralama u Srbiji, tražeći njihovu podršku na parlamentarnim izborima. Neke su zauzvrat, nudile sindikalnim prvacima mesta na svojim izbornim listama.

- Savezu samostalnih sindikata Srbije svakodnevno se obraćaju političke partije, počev od onih najvećih i najuticajnijih do marginalnijih, tražeći da pozovemo članstvo da ih podrži 28. decembra - kaže Milenko Smiljanić, lider SSSS. Naravno, oni su potpuno svesni da je 600.000 čalnova SSSS ogromna glasačka mašina, pa i nije slučajno što se u predizbornoj groznici udvaraju sindikatima. Geslo SSSS biće: Glasaj za sebe!

Ranka Savić, predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, veli da će taj sindikat na izborima podržati Laburističku partiju Srbije čiji je nosilac liste Dragan Milovanović, inače, aktuelni ministar za rad i zapošljavanje. Dileme, prema njenim rečima nije bilo, jer je LPS na kongresu ASNS konstituisana kao njeno političko krilo.

Lider Ujedinjenog granskog sindikata "Nezavisnost" Branislav Čanak kaže da se podršci ove central emogu samo da nadaju stranke demokratskog profila, dok sa onima koje su bile na vlasti do 50. oktobra 2000. nema razgovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: