Solana o izborima

Info

Izvor: Blic

Subota, 13.12.2003.

11:08

Default images

Havijer Solana, visoki predstavnik za spoljne poslove i bezbednost Evropske unije, dolazi u ponedeljak u posetu Beogradu, saznaje „Blic“. Solana će razgovarati sa najvišim državnim funkcionerima, a teme razgovora su, kako se očekuje, funkcionisanje državne zajednice i parlamentarni izbori u Srbiji. Na sopstveni zahtev, Solana će razgovarati sa liderima koalicije „Zajedno za toleranciju“ Rasimom Ljajićem i Jožefom Kasom o učešću manjina na predstojećim izborima.

Ljajić je juče za „Blic“ potvrdio da će se sastati sa Solanom. Lider SDP i koalicije „Zajedno za toleranciju“ je naveo da će visokom predstavniku EU ukazati na neophodnost donošenja novog izbornog zakona koji će omogućiti pozitivnu diskriminaciju za stranke manjina.

- Predočiću Solani da DOS za tri godine ili nije mogao ili nije hteo da promeni Izborni zakon koji bi omogućio strankama manjina lakši ulazak ulazak u parlament što je praksa u svim evropskim demokratskim zemljama - rekao je Ljajić za „Blic“.

Solana je ranije izrazio nadu da će izbori u Srbiji

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: