Izvor: B92

Olimpijska planina je već godinama tražena među srpskim turistima.

"Što se tiče gostiju iz regiona, Srbija je definitivno najbrojnija. U 2019. godini oborili smo sve rekorde što se tiče posećenosti Srbije. Prošla godina je svuda u svetu zabeležila pad u turizmu, pa i kod nas", rekao je Vladimir Klačar iz Turističke organizacije opštine Pale dodajući da su se prošle godine fokusirali na domaće turiste.

Skijaška sezona ove godine je počela 1. decembra i već se obaraju rekordi, a kako kaže, gosti iz Srbije su najdraži gosti i sigurno ih je sve više.

Opština Pale – turistički biser

Pored Trebinja i Banjaluke, opština Pale i Istočno Sarajevo su definitivno broj jedan što se tiče turističke ponude.

"Ovde su kapaciteti bili popunjeni početkom decembra", kaže on.

"Za novogodišnju noć se traži hotel više", ističe i kaže da su pripremili bogat zabavni program

Opština Pale, pored Jahorine, nudi pećinu Orlovaču (zimi je zatvorena, ali treba je spomenuti), kao i ski-centar Ravna planina, koji ima jednu od prvih gondola u BiH.

Cene

"Ipak je ovde povoljnije nego u Srbiji, za nijansu. I to je jedan od razloga zašto ovde ljudi dolaze. Od ski-karata do smeštaja u hotelima koji su na svetskom nivou, ali za jedan stepen jeftinije nego u regionu", kaže Klačar

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.