Izvor: B92

U zavisnosti od visine snežnog pokrivača i epidemioloških mera, otvaranje skijališta na Durmitoru i u Rožajama se očekuje sredinom decembra.

Iz Skijališta na Žabljaku kažu da su spremni za novu sezonu i da za razliku od prošle godine, ove su pripremili više liftova i žičara, ugostiteljskih objekata i skijašnica.

Tvrde da su cene najpovoljnije u regionu.

“Dnevni ski-pas koštaće 11 eura, a sezonski 180 eura", rekao je , kazao je direktor skijališta Marinko Purić dodavši da postoje i posebni popusti.

I u Rožajama na Hajli obavljene pripreme

Ski-centar Hajla u Rožajama takode spremo dočekuje predstojeću zimsku turističku sezonu. Uspešno su obavljene sve pripreme, uklanjanje rastinja na samoj stazi i servisiranje mehanizacije. Ostaje im, kako kaže direktor skijališta Mirsad Kalač, samo da prikupe dokumentaciju za dobijanje dozvole za puštanje skijališta u rad.

“Ove godine nećemo menjati cene od prethodne sezone, tako da će cena biti sedam eura po osobi. Staza je duga 1.019 metara. Imamo ski-ltft tip sidro, a vožnja liftom traje pet minuta do vrha staze. Želim da napomenem da je naše skijalište u toku januara najposećenije mesto u našoj opštini”, rekao je on i dodao da na dnevnom nivou na skijalištu bude nekoliko stotina posetilaca iz Rožaja i susednih gradova.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.