Izvor: dnevnik.hr/

Ove godine na evropskim skijalištima nas očekuju još oštrija pravila u skladu sa epidemiološkom situacijom. Potvrda sk-pasa svakog dana, bez kovid potvrde nema ulaska u gondole, samo su neka od pravila koja nas čekaju.

Italija

"Ulazak u same gondole neće biti moguć bez kovid sertifikata, postoje i druge opcije - potvrda o preležanoj koroni ili testiranje svakih 48 sati, što je skup metod i neefikasan", kaže Adrijan Riterman, instruktor skijanja u Italiji.

Pravila čekaju i one koji će otići u Dolomite samo da uživaju.

"Čak ni negde u Dolomitima to nije definisano, najverovatnije će se ski-pas svakog jutra potvrđivati ​​onlajn registracijom za svaki dan, izdavaće se imenom, prezimenom, datumom rođenja kako bi se uverili da je aktuelna kovid karta", objasnio je Tomislav Šepić, član Izvršnog odbora ISIA, iz Međunarodnog udruženja instruktora za skijanje

Žurke nakon skijanja - sedeći tip

Na pitanje šta je bilo sa žurkama posle skijanja, Šepić je odgovorio: "Već imamo neke informacije da na našem čuvenom Kronplacu, gde svi volimo da idemo, ako i bude velikih žurki da su sedećeg tipa, šta god to značilo".

U Italiji je kovid sertifikat obavezan za unutrašnjost restorana i barova.

Na austrijskim skijalištima važe 3G pravila.

"Morate biti ili vakcinisani ili da imate kovid potvrdu da ste u proteklih 180 dana preležali kovid i treća stvar - da se testirate na antigen ili PCR testovima", objašnjava Nino Stančić Vidrac, predsednik Hrvatskog skijaškog saveza.

Test na antigen važi 24 sata. Nije bilo gledanja kroz prste, niti testiranja na skijalištu.

Jahorina je već dugi niz godina popularna među srpskim turistima.

"Preporučujemo kupovinu ski karata preko interneta, svako veče smo dezinfikovali naše instalacije, prvi u Evropi smo kupili uređaj za dezinfekciju kabina gondole i imali smo laboratoriju koja je uradila PCR test na samoj planini", rekao je Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina.

Koju god planinu da izaberete, jedno je sigurno – pored vremenske prognoze svakog dana pre polaska, moraćete da proverite i kovid pravila.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.