Izvor: Tanjug

Broj skijaša na srpskim planinama je veliki, naročito na Kopaoniku gde od Nove godine u proseku dnevno skija oko 7.000 skijaša, a iz JP "Skijališta Srbije" poručuju da su preduzeli sve mere zbog pandemije koronavirusa kako bi skijaši bili bezbedni.

Direktor tog javnog preduzeća Dejan Ćika rekao je za Tanjug da su skijaši pre svega dobro opremeljeni sopstvenom opremom, rukavicama, kapama i maskama, kao i da dužina skija podrazumeva dovoljnu distancu između njih.

"Skijalištima Srbije je bezbednost skijaša uvek bila na prvom mestu, naročito u sadašnjim uslovima korone. Preduzeli smo sve mere kako bi se skijaši i borderi osećali bezbedno. Uveli smo uvodnike na žičaru, imamo i redare koji vode računa da svi nose maske", rekao je Ćika.

On dodaje da je i na žičarama smanjen kapacitet za 50 odsto, tako da se na četvorosedu voze dva skijaša, a na šestosedu tri skijaša. Kako kaže, takva situacija pravi malo veće gužve na polaznim stanicama, ali mole skijaše da budu strpljivi, jer se radi o njihovoj bezbednosti.

"Imamo i 'kovid garanciju' koja znači da ćemo vratiti novac korisnicima ukoliko dođe do prevremenog zatvaranja skijališta ili ukoliko se razbole. Za sada nismo imali takvu situaciju i to pokazuje da sve mere koje smo preduzeli daju rezultate", istakao je Ćika.

On je podsetio da je skijaška sezona na Kopaoniku otvorena 3. decembra 2020. godine, navodeći da na toj planini radi kompletno skijalište i da su uvedene četiri nove staze. Sutra se, kaže Ćika, otvara skijalište na Torniku, gde će skijašima i borderima biti na raspolaganju žičara šestosed i nova Plava staza.

"Skijalište na Staroj planini radi od 9. januara, a u funkciji su tri staze i gondola", rekao je Ćika.

Pripreme za početak sezone na Zlatiboru: Cene ski-pasa nepromenjene FOTO

Napominje da se cena ski-pasa u Skijalištima Srbije nije menjala od 2018. godine s tim što je od ove godine uveden dodatni popust od pet odsto za skijaše i bordere ukoliko kartu kupe preko veb-šopa.

"Uveli smo takozvane 'PickUp boksove', gde svi korisnici naših usluga mogu beskontaktno da podignu ski-pas ukoliko kupe kartu preko veb-šopa", podvukao je Ćika.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.