Izvor: Prva TV

Praznici su najlepši kod kuće, ali pored toplog doma, naša kuća je cela Srbija i njene prirodne lepote. I dok smo proteklih godina više vremena tokom godišnjih odmora provodili po raznoraznim svetskim destinacijama, našu prelepu Srbiju počeli smo da istražujemo tokom ove godine korone, pa tako, Vrnjačku banju većina nas misli da dobro poznaje.

A da li ste ikada bili na planini Goč, koja se nalazi samo 10 kilometara iznad banje? Danas vam otkrivamo lepote ove planine i Kedar selo, jedino na Balkanu.

"Osim čistog vazduha na planini, tokom zime nalaze se dve ski-staze, dužine od po 500 metara", kaže Nina Stanojević iz TO Vrnjačka Banja.

Tokom zimske sezone moguće je i dnevno i noćno skijanje, uz poštovanje epidemioloških mera.

Poslednjih godina ova planina svojom bogatom prirodom i sve raznovrsnijom ponudom smeštaja postaje i jedan od turističkih centara ovog predela. Ljubitelji prirode leti na Goču pored svežeg planinskog vazduha, mnogobrojnih šuma četinara i listopada mogu uživati u šetnji poljima borovnica, šumskih jagoda, poljima obraslim planinskim travama.

Pre 90 godina bogata varošica u Srbiji - danas siromašno selo VIDEO

Goč je i sportski centar sa terenima za košarku, mali fudbal, stazama za šetnju i tračanje, kao i ski-stazama za skijaše različitih uzrasta. Naravno da ponuda turistima ne bi bila kompletna da tu nisu i etno-restorani u kojima će vas poslužiti ukusnim domaćim specijalitetima tradicionalne srpske kuhinje.

"Za sve koji vole adrenalin, tu su i kvadovi", dodala je Stanojevićeva.

Opširnije u video-materijalu:

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.