Foto: depositphotos/ .shock
Foto: depositphotos/ .shock

Kopaonik je danas mesto za odvažne: Samo najhrabriji izašli na skijališta

Podeli

Svi oni koji su noć i jutro dočekali na Kopaoniku nisu bili oduševljeni kada su na stazama najposećenijeg srpskog skijališta zatekli oluju.

Snažan vetar koji je dostizao brzinu od 90 kilometara na čas je na Kopaoniku pravio snežne nanose, zbog čega su neke žičare bile zatvorene.

Na društvenim mrežama su se pojavili snimci onih upornih skijaša koji su odlučili da na staze izađu, uprkos vetru i magli. A iako najposećenija planina, na ovim snimcima deluje pusto, a krivac tome je loše vreme.

Od juče je na ovoj planini palo 15 centimetara snega, a trenutna visina snežnog pokrivača je 66 centimetara. Oni koji treba da posete najveći srpski ski-centar ovog vikenda naići će na dodatnih pola metra snega.

Sa snežnim oblacima je stigao i hladniji vazduh u Srbiju, pa je temperatura za sedam do deset stepeni niža nego prethodnih dana.

Na Kopaoniku u narednih sedam dana temperatura neće prelaziti u plus, osim u utorak kada će biti do četiri stepena. Najhladniji dan ove nedelje biće u subotu i to 15 stepeni ispod nule, dok će u sredu biti 18,9 mm padavina.

Na nezadovoljstvo skijača, noćne staze sinoć nisu radile, a sve dok se olujni vetar ne zaustavi, biće zatvoreni svi rizični delovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 241 idi na stranu