Plarne noći / thinkstock
Plarne noći / thinkstock

Šest idealnih destinacija za ljubitelje snega: Od gradova do divljine

Podeli

Dok mnogi kukaju kako jedva čekaju da prođe zima i dođu topliji dani, ima baš i onih koji ovakvo vreme obožavaju. Za one koji žele da putuju i dožive zimsku idilu predstavljamo šest destinacija na kojima je sneg uvek zagarantovan.

Laponija

Laponija / thinkstock
Laponija / thinkstock

Rodno mesto Deda Mraza je odlična destinacija za celu prodicu, ponajviše zahvaljujući divnom pejzažu i raznovrsnim aktivnostima kao što je druženje sa jelenima u čarobnim šumama. Sneg u ovom delu Evrope počinje da pada već u novembru i traje bar do maja, tako da ćete sigurno u njemu uživati kad god da dođete.

Moskva

Moskva / thinkstock
Moskva / thinkstock

Doživite bajkovitu zimu u jednom od najvećih svetskih gradova. Prosečna temperatura tokom zime je -10 stepeni, pa ne zaboravite da ponesete deblju garderobu koja će vam biti i te kako poterbna dok budete obilazili sve znamenitosti ovog grada na ovako niskim temperaturama.

Island

Skogafos Island / thinkstock
Skogafos Island / thinkstock

Od sredine novembra do aprila sneg na Islandu je zagarantovan, a pešačenje po ledu, planinarenje na glečerima, kupanje u geotermalnim vodama u nekom od mnogih prirodnih bazena samo su neke od aktivnosti koje vas očekuju na Islandu. Unikatni pejzaži ovu drugačiju vrstu zimovanja učiniće potpuno nezaboravnim.

Grenland

Grenland / thinkstock
Grenland / thinkstock

Veličanstveni ledeni pejzaž, mesečina koja se reflektuje i čini da sneg svetluca i neverovatne boje Severnog svetla samo su deo spektakla koji vas očekuje pri poseti. Ako volite avanturu onda nećete biti razočarani svim aktivnostima na otvorenom koje ova zimska zemlja može da ponudi.

Šamoni

Šamoni / thinkstock
Šamoni / thinkstock

Smeštena na nadmorskoj visini između 758 i 4,810 metara dolina Šamoni jedna je od najpoznatijih evropskih destinacija za skijanje, porodični odmor i romantičan zimski odmor. Spakujte vašu skijašku opremu i pripremite se da otkrijete mesto gde su se održale prve zimske Olimpijske igre 1924. godine. Zimska sezona počinje u decembru, a završava se aprilu kada se možete diviti zimskoj idili ove moćne planine.

strana 1 od 12 idi na stranu