Problemi u zimovalištu od 100 mil. evra počeli i pre zvaničnog otvaranja

Podeli

Planovi o otvaranju multimilionski vrednog ski-odmarališta u Uzbekistanu su već ugroženi zbog slabe infrastrukture čitave zemlje iako je sezona skijanja već počela.

Odmaralište Amirsoj (Amirsoy), koje se reklamira kao prvoklasni planinski rizort, trebalo je da počne sa radom krajem ovog meseca.

Međutim, prema pisanju lokalnih medija, ispostavilo se da izgradnja odmarališta koje se proteže na 900 hektara usred nedođije nije bilo tako dobra ideja zbog nedostatka potrebne infrastrukture u okruženju.

Nedostatak struje i puteva u oblasti su zakočili ekspanziju projekta, a jedini put koji vodi do odmarališta se poplavi čim padne prva kiša. Vlada Uzbekistana je obećala novi put, ali je do sada samo njegova jedna trećina završena.

U isto vreme, Azerbejdžanci su izveli niz geografskih studija koje su pokazale slab kvalitet zemljišta, pa je ovo tlo pogodno za odrone.

Odmaralište je trebalo da ima gondolu i dve žičare, ali zbog čestih prekida električne energije ski-prevoz malo-malo pa ne radi.

Mnoge privatne kompanije odlučile su da pomognu u izgradnji puta i neophodne mreže, kako bi se svetu odmaralište, koje treba da počne sa radom 15. decembra, prikazalo u punom sjaju i osvetlalo obraz uzbekistanskom turizmu.

Da li će u tome uspeti u narednih šest dana ostaje da vidimo...

Pratite 92Putovanja na Instagramu!
strana 1 od 13 idi na stranu