Izvor: B92

Kopaonik, srpski premijerni ski-rizort prekriven prelepom šumom, odličan za početnike u skijanju, a veoma ljubazan prema novčaniku. Da li je ovo genijalna alternativa Alpima?

Ovako novinarka „Gardijana“ Sem Hadid počinje svoj tekst o najpoznatijem srpskom zimovalištu i nastavlja hvaleći njegovu prirodu i ambijent. Ubrzo se osvrnula i na prisutnu ekipu.

“Odjednom me je zapahnuo zid duvanskog dima i prizor svinje koja se vrti na ražnju, ali grupa ljudi – što lokalaca što posetilaca iz Beograda i inostranstva bili su prijateljski nastrojeni i zainteresovani za to kako sam uopšte došla ovde“, piše i dodaje da u Velikoj Britaniji nijedna agencija trenutno ne radi aranžmane za Kopaonik.

Kako kaže, ubrzo se i sama našla u ekipi koja vrti prase na roštilju i ispija rakiju. Našalila se i da ovo nije advekvatna planina za vegane i vegetarijance, ali da je zato vrlo „ljubazna“ prema novčaniku, pa tako zimovanje ovde možete platiti dvaput manje nego na Alpima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.