Izvor: Tanjug

Olimpijski centar Jahorina predstavio je, na konferenciji za štampu u Beču, potencijale za predstojeću turističku sezonu.

Direktor Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić je kazao da je došao u Beč da bi predstavio šta je sve novo urađeno na Jahorini.

“Imamo novi sistem osnežavanja koji prvi put u istoriji garantuje skijašima sigurnost i sneg minimalno 120 dana, imamo nove staze koje garantuju ozbiljan kvalitet konkurentan sa evropskim, a ono što je najvažnije imamo odličnu vezu sa Bečom, pored naše dijaspore, imamo i tri leta dnevno na Međunarodni aerodrom Sarajevo koji je od Jahorine udaljen samo 28 kilometara“, objasnio je on.

Ljevnaić je rekao da postoji i odličan odnos cene i kvaliteta, koji je mnogo konkurentniji u odnosu na cene u austrijskim skijalištima.

On je dodao da Jahorina ima šta da ponudi kao i da već veliki broj grupa iz Beča najavljuje svoj dolazak na ovu planinu, što je dobro za Jahorinu i što je dobro za celokupnu Republiku Srpsku.

“Efekte prezentacije smo već videli kada nam je nakon izlaganja dolazak na Jahorinu potvrdila grupa od 70 skijaša što smatramo velikim uspehom koji može biti samo okidač da osvojimo tržište Austrije“, rekao je Ljevnaić.

Olimpijski centar Jahorina doživeo je ekspanziju u protekloj godini, čemu su svakako doprineli mnogobrojni događaji koje organizuju u ovom centru.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.