Izvor: B92

Osim što se nalazi na nadmorskoj visini na kojoj je sneg zagarantovan, ’prijateljski’ nastrojene padine vode vas direktno u dolinu Obergurgl, pa do Insbruka koji je udaljen samo sat vremena.

Austrijski Solden je imao umeren broj turista sve dok se nije pojavio kao scenografija u filmu o Džejmsu Bondu 2015. „Spectre“. E, od tada već postaje prava turistička destinacija. Štaviše, na vrhu Gaislahkogl otvoren je i muzej posvećen tajnom agentu 007.

Solden je odavno poznat kao pouzdano mesto za zimovanje sa dva glečera koja čine regiju za skijanje, Retenbah i Tifenbah. Skijalište se zatvara tek početkom maja, ali se ponovo otvara u junu. Tih nekoliko nedelja između posvećeno je održavanju ski staze.

Solden / thinkstock

Žičare su visoko efikasne, pa su tri planine iznad rizorta sjajno povezane. Većina staza je srednje težine za skijanje, ali postoji još nekoliko opcija za one koji su veoma iskusni u skijanju.

Iako Solden nije možda najlepši rizort, ali dva kilometra hotela i prodavnica oko glavne doline, ima svakako najbolji noćni život. Dakle, ovde dolazite ako želite i noćni život u kombinaciji sa skijanjem, a u Obergurgl idete sa porodicom.

Najveći klub u zimovalištu Solden je Katapult, a u njemu čak i nastupaju internacionalni di-džejevi.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.