Foto: Roberto Sorin/Shutterstock
Foto: Roberto Sorin/Shutterstock

Cena prava "sitnica": Vožnja ovim vozom košta i do 67.000 evra FOTO

Podeli

Vožnja Orijent ekspresom nije stvar prošlosti i romana Agate Kristi.

Ako niste znali, i danas se možete voziti Orijent ekspresom po Evropi, a on se danas zove Venice Simplon-Orient-Express i u vlasništvu je Belmonda. Kao i u prošlosti, Orijent ekspres nudi rute po Evropi, a njegovi putnici, odnosno gosti, uživaju na godišnjem odmoru u vozu.

Cene vožnji su paprene i zavise od rute, a voz vozi po celoj Evropi. Tako ćete, na primer, za vožnju od Pariza do Venecije izdvojiti najmanje 4.300 evra za običnu kabinu.

Najskuplja karta današnjeg Orijent ekspresa košta 67.000 evra koliko izdvoje putnici koji putuju od Istanbula do Pariza u najskupljoj kabini u vozu.

Cene uključuju sve obroke, koji se obično sastoje od večere, kontinentalnog doručka i kasnog obroka ili ručka, usluge stjuarda i recepcije uz šampanjac po dolasku.

Tokom godina rute su se menjale, a jedna od najpopularnijih bila je od Pariza do Istanbula, kao i ona koja je povezivala London i Veneciju. Orijent ekspres nedavno je objavio da više neće putovati u London i iz Londona.

Orijent ekspres je bio i ostao poznat po luksuzu i eleganciji. Unutrašnjost voza dizajnirali su vrhunski dizajneri, a prostor je izrađen od skupocenih materijala, poput drveta, kristala i zlata. Putnici mogu uživati u vrhunskoj hrani i piću te u raznim uslugama, poput usluga krojača i frizera.

Prva vožnja realizovana je 1883. godine, a njime su putovale brojne poznate ličnosti, poput Vinstona Čerčila, Agate Kristi i Ernesta Hemingveja. Prolazio je kroz brojne evropske države, a putovanja su se razlikovala po ruti, trajanju i luksuzu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19919 idi na stranu