Izvor: pun kufer

Pre pandemije korona virusa ovo čudo prirode u Bosni i Hercegovini posećivao je veliki broj posetilaca iz celog sveta.

Deset kilometara od Međugorja, u mestu Studenci kod Ljubuškog nalazi se jedno od omiljenih hercegovačkih izletišta i letnje kupalište – slap Kravica ili Kravice, kako se ponekad naziva. Nastao je na reci Trebižat, a sa 120 metara širine vode koja se obrušava sa oko 28 metara visine, čudesan je prizor.

Pored Kravice je i slap Koćuša, koji takođe vredi da se obiđe. Sav taj prizor zaokružuje vegetacija: konopljika, smokve i topole, a nekada su se ovde nalazili mlinovi i stupe za valjanje sukna. U posednje vreme hercegovačku oazu u kamenu posećuje sve više turista iz raznih krajeva sveta.

Cena ulaznice je oko 10 evra. Možete posetiti i vodopad Koćušu, zatim muzej manastira na Humcu, prepustiti se uživanju na kajaku ili iznajmiti bicikl na ceo dan i krenuti u istraživanje okoline.

Valja imati na umu da se radno vreme menja tokom godine, a od juna do septembra otvorena je za posetioce od sedam ujutru do deset uveče.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.