Izvor: pun kufer

Put od Majamija do Ki Vesta na Floridi nije uvek bio tako bezbrižan kao danas.

Pre nego što je put napravljen, jedini način da se pređe taj put bio je jednodnevni izlet brodom, a red plovidbe je zavisio od vremena i plime.

Put koji vodi do okeana je spektakularan prizorkoji možete videti ako se nađete na Floridi: prekomorski autoput dugačak je 180 kilometara i povezuje ostrva i ostrvca Florida Kejsa. Inženjersko čudo izgrađeno je tridesetih godina 20. veka na trasi železničke pruge koju je uništio razorni uragan. Crno-bela plutača u Ki Vestu označava kraj putovanja – najjužniju tačku kontinentalnog dela SAD, gde je Kuba bliža od Majamija.

Put od Majamija do Ki Vesta na Floridi nije uvek bio tako bezbrižan kao danas. Pre nego što je put izgrađen, jedini način da se pređe taj put bio je jednodnevni izlet brodom, a red plovidbe je zavisio od vremena i plime.Čuveni prekomorski autoput vodi preko 44 ostrva i 42 mosta, a u proseku se pređe za manje od četiri sata - odolite li tome da zastanete na jednoj od stanica na putu. Tamo ćete pronaći savršena mesta za ronjenje, kao i muzej u kome možete saznati više o nekadašnjoj železnici, koja se nekada zvala svetsko čudo.

Pejzaži u kojima možete uživati dok vozite teško je opisati rečima. Nebo koje se topi u tirkizno more, ostrva od krečnjaka, čamci koji skakuću po talasima i delfini koji izvode svoj ples čine spektakularan prizor.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.