Foto: Milos Momcilovic/Shutterstock
Foto: Milos Momcilovic/Shutterstock

Najduže i najskuplje putovanje autobusom traje 60 dana: Ima li zainteresovanih? VIDEO

Podeli

Putovanje autobusom nikad nije naročito zanimljivo, još manje ekskluzivno, posebno ako na sedištu treba da provedete nekoliko sati. Međutim, jedna kompanija iz Indije je odlučila da razbije predrasude kad je takvo putovanje u pitanju, pa je organizovala jednu zanimljivu avanturu.

Adventures Overland iz Indije je organizovao najduže putovanje autobusom na svetu koje traje čak 60 dana. Ova kompanija se specijalizovala za neobične ekspedicije i avanture, što potvrđuje i novi sadržaj iz njihove ponude.

Ovaj aranžman se na prvi pomen ne čini zanimljivim i privlačnim, ali je u pitanju zaista nešto posebno i skupo. Ovo putovanje od 60 dana počinje 3. septembra u Istanbulu, a završava se 1. novembra 2023. u Londonu. Putovanje je organizovano za 30 putnika i svako od njih mora da plati nešto manje od 23.000 evra.

Putovanje dugo 15.000 kilometara vodi putnike kroz 23 zemlje. Iz Turske se kreće preko Balkana i istočne Evrope, Skandinavije i zapadne Evrope, sve do glavnog grada Engleske.

Luksuzni paket uključuje doručak, ručak, večeru i hotelski boravak tokom putovanja u dvokrevetnim sobama. U cenu je uključen prevoz trajektom u Finskom zalivu, poseta Severnom rtu i krstarenje norveškim fjordovima.

Adventures Overland je iznajmio za ovo putovanje posebne luksuzne autobuse koji su dizajnirani za udobna putovanja na velike udaljenosti. Opremljen je podesivim sedištima sa dovoljno prostora za noge, sklopivim stolom i držačima za flaše i čaše. Svaki putnik može sa sobom poneti dva velika kofera, to se ne naplaćuje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19457 idi na stranu