Foto:EPA/RUNGROJ YONGRIT
Foto:EPA/RUNGROJ YONGRIT

Niko ne sme da se zove kao Mesi, njegov rodni grad zabranio to zakonom

Podeli

Iako je Lionel Mesi jedno od najpoznatijih imena na svetu, u njegovom rodnom gradu Rosariju decu je zabranjeno nazvati po prezimenu uspešnog fudbalera.

Argentinski mediji još pre osam godina izveštavali su o presedanu kada je jedan navijač uspeo da svoje novorođeno dete nazove "Mesi".

Zvaničnik iz Rosarija je svojevremeno upozorio da je novorođenčad zabranjeno nazvati po Mesiju, uprkos činjenici da je muškarac sa juga zemlje dobio dozvolu da tako nazove svoju bebu.

Navijač Hektor Varela je naterao matični registar Rio Negra da prihvati ime "Mesi" za njegovu bebu dok je dete bilo staro dve nedelje. Muškarac je zatražio posebno odobrenje agencije, ne znajući da će njegov sin biti prva osoba u Argentini koja će nositi to ime.

Vlasti su htele uprkos presedanu da se osiguraju ako bi drugi roditelji krenuli stopama Varele, pa je direktor civilnog registra provincije Santa Fe, Gonzalo Carilo, za Radio 2 Rosario rekao da je korišćenje prezimena kao imena "zabranjeno zakonom" jer može da izazove zabunu.

Vladine procene pokazuju da je nakon Svetskog prvenstva 2014. godine u Brazilu, dvoje od desetero rođene dece dobilo jedno od imena igrača reprezentacije Argentine i da ih predvode Lionel ili Leonel, Ángel, Gonzalo, Sergio i Havier.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19301 idi na stranu