Izvor: B92

Mir, beli pesak i tirkizno more koje mami sa razglednica često zna da razočaraju kada se konačno dokopamo destinacije sa fotografije i shvatimo da je moramo deliti sa gomilom drugih ljudi. Ipak, još uvek postoje mesta koje masovni turizma nije pregazio, a Kalangaman je jedno od njih.

Kalangaman se nalazi tik uz obalu Palampona, na istoku filipinskog ostrva Lejte.

Ne samo da je ostrvo Kalangaman nestvarno lep, nego je i neverovatno netaknut. Umesto skupocenih hotela i odmarališta, smeštaj sa bezbroj zvezdica na Kalangamanu možete otkriti u šatoru, a tamo nema ni "izvikanih" restorana ili barova. Na raspolaganju ima dovoljno mesta za roštiljanje ili piknik, a za sveži zalogaj pobrinuće se i lokalni ribari.

Na malenom ostrvu nalaze se dva dugačka peščana poteza koja se pružaju daleko u more, a smatra se da upravo njima ostrvo duguje ime koje u prevodu znači "ptica", jer se šire poput krila.

Jutra i večeri idealni su za posmatranje delfina, a tokom dana osim kupanja i sunčanja može se krenuti na istraživanje okoline iznajmljenim čamcem ili brodom.

Mesta za kupanja na ostrvu su ograničena, pa je najbolje poneti gotovo sve je potrebno sa sobom. Bez obzira na izuzetno lepotu, posetioci su ostrvo počeli da otkrivaju tek nedavno, kada je postao deo nemačke rute na krstarenjima.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.