Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Niste pojeli ceo obrok? U ovom restoranu će vas kazniti zbog toga

Podeli

Kako bi mušterijama skrenuli pažnju na težinu ribarskog posla, vlasnici restrona im naplaćuju kazne ukoliko im ostane hrana na tanjiru.

Mušterija je uvek u pravu? Ako sam platio, ja odlučujem? Ove parole ne vrede u japanskom restoranu Hačikio – a kad čujete razlog, možda zaključite da ste i sami na njihovoj strani.

Nakon što su shvatili da izjava "Neka deca umiru od gladi u Africi" ne deluje tako efikasno u borbi protiv rasipanja hrane, odlučili su da goste udare tamo gde zaista boli: po džepu. Naime, ovde ćete dobiti novčanu kaznu za svaku kašičicu pirinča koju ste ostavili na tanjiru. I ne možete reći da niste bili upozoreni.

Sve boje Japana: Vrt u kojem raste crveno čupavo grmlje i cveće plave boje FOTO

Razlog leži u velikoj povezanosti restorana s lokalnim ribarima. Čak je i način na koji poslužuju hranu prilično filmski. Dok konobari donose hranu i serviraju je, pevaju mornarske pesme – a mušterije koje ih znaju, na njih jednako tako odgovaraju.

Vlasnik restorana, Hitoši Sugita, objasnio je kako naplaćivanje kazni zbog bacanja hrane proizlazi iz želje da kod mušterija podigne svest o opasnosti i važnosti ribarskog posla.

Tokio - grad snova koji morate da posetite VIDEO

Njihov zadatak lovljenja ribe nije nimalo lak i ne opisuje se bez razloga kao hleb sa sedam kora. Baš zbog toga, trebalo bi da budemo svesni značaja hrane koju imamo pred sobom i osvestiti problem bacanja hrane.

Jedan od najvećih specijaliteta ovog restorana je ikra lososa u sojinom sosu sa pirinčem – porcija koju ćete dobiti stvarno je isplativa za cenu, no očekuje se da barem onda imate poštovanje i pojedete je kako dolikuje.

Lep, ali samo izdaleka: Stranci otkrili najčešće turističke zamke u Evropi, na "meti" i Hrvati

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18854 idi na stranu