Izvor: TU Magazin

Duž ovog dela reke nalazi se jedna potpuno neverovatna i neispričana priča o skrivenoj i bajkovitoj šumi koja sve posetioce iznenadi na najlepši način Sprivald je selo smešteno u srcu prirode koju je oblikovala jedna reka, zbog čega se često kaže da je Spri verovatno i najlepša šuma Nemačke. Posebno je interesantna činjenica da će vas vožnja čamcem po reci u potpunosti iznenaditi, jer se tiho plovi kroz neverovatno lepe krajolike.

Ovaj prirodni raj se nalazi na oko sat vremena vožnje automobilom južno od Berlina, i njega definiše rezervat biosfere u kom živi skoro 20.000 biljnih vrsta. Delta reke Spri, koja i ukrašava ovaj biser prirode, prostire se i širi preko brojnih močvara i meandara, a tok reke se deli na brojne manje kanale.

Ovde su glavni sadržaji isključivo priroda, zelenilo i mir, dok tradicionalne drvene kuće i drveni mostovi ne remete sklad koji ovde vlada. Ovde nema automobila, vrlo često su i satovi manje bitni.

Ovde se dolazi na pravi odmor, i toga se svi strogo pridržavaju.

Za avanturiste tu su brojni kampovi gde se mogu postaviti šatori a za one koji žele veći komfor, tu su brojne tradicionalne kuće s apartmanima za odmor. U letnjim mesecima postoje brojni festivali na kojima se meštani okupljaju kako bi se veselili, pa sadržaja za turiste i u tom smislu ima zaista puno.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.