Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Neotkrivena strana Lisabona: Fenomenalne lokacije koje turisti iz neznanja preskoče

Podeli

Nakon jutarnjeg razgledanja starog gradskog jezgra, predahnite tako da se povezete liftom Santa Husta koji spaja donji grad i četvrt Čijado. Reč je o sto godina starom tornju izgrađenom u neogotičkom stilu, a autor je Raul Mesnijer de Pondard, učenik slavnog Gustava Aifela! Na samom vrhu čeka vas neverovatan pogled od 360 stepeni a na terasi možete popiti piće i odmoriti se.

Gozba za sva čula

Svako ko je imao sreću da proba nešto iz Konfeitaria Nacional zna o čemu pričamo. U četvrti Baiksa na trgu Praca de Figeira smestila se ova poslastičarnica koja radi još od davne 1829. Isplati se probati mnogo toga ali nikako nemojte propustiti slavni pastel de nata, tradicionalni kolačić punjen kremom od vanile. Takođe, neka vam nepce oseti i bolo rei, božićni kolač po kojem su posebno poznati.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Najbolji veganski restoran

Kong je restorančić smešten u centru Lisabona u ulici Rua do Krusifikso i u njemu možete probati različita tradicionalna portugalska jela u veganskoj varijanti. Cene su razumne a moći ćete isprobati poznatu francesinu, polvo a lagareiro i krokete. Ni ljubitelji mesa neće biti razočarani zalutaju li na ovo mesto, uostalom, valja dati priliku i onom što nije uvek prvi izbor.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Panoramski pogled u parku

Ako ste u potrazi za najboljim pogledima na Lisabon, nemojte propustiti Panoramiko de Monsanto. Monsanto je veliki park šuma na severozapadu grada, a s najvišeg vrha puca predivan pogled na ceo Lisabon i reku Tejo. Sam Panoramiko je velika okrugla betonska građevina. Nekad je bila uspešan restoran, a sada je zgrada napuštena i išarana grafitima, no i dalje ima status jednog od simbola grada.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Bar koji zaslužuje medalju

Ako ste u potrazi za drugačijim i jedinstvenim iskustvom, prošetajte do bara Pavliao Čines u četvrti Principe Real (bar se nalazi u ulici Rua Dom Pedro V). Prvobitno se u tom prostoru nalazila prodavnica, a sada je to koktel bar. Ono što ga čini drugačijim je impozantna kolekcija medalja, lutaka i vojnih predmeta te na prvi pogled deluje više kao muzej nego kao bar. Još kad vam kažemo da ćete listu koktela dobiti serviranu u erotskoj knjizi, mislimo da smo vas uverili...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18645 idi na stranu