Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Zbogom, fobije: Plaža na kojoj se turisti kupaju sa morskim psima

Podeli

Konačno možemo da zaboravimo na traume iz detinjstva koje nam je izazvao Spilbergov film "Jaws". Naime, plivanje s morskim psima nikad nije bilo simpatičnije – barem ako pitate kupače na obalama latinoameričke države Belize.

Na severu zemlje, u plitkom useku koraljnog grebena, nalazi se prava mala oaza koja privlači ronioce, plivače, ali i morske pse i raže. Ovo podvodno područje prigodno je nazvano "Ulica morskih pasa".

Razlog zbog kojeg svi zajedno plivaju u ovom području i niko ne izlazi u suzama, jeste taj što su morski psi maleni i bezazleni.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Lokalci ih hrane, pa su se već toliko razmazili da prepoznaju zvuk motora broda i okupljaju se znajući da ih čeka ručak. Upravo ti trenuci su najbolji za proučavanje morskih pasa i kupanje s njima, bez da i sami postanete ručak.

Štaviše, morski psi su postali toliko druželjubivi da se nekad čini kako ih i vesele kupači i ronioci koji im se pridruže na dnu mora. Tome svedoče priče ronioca koji kažu kako su ih psi okružili i trljali im se o noge – poput mačaka!

Ipak, vodiči naglašavaju kako je ipak reč o morskim psima pa ako osećate strah radije ih gledajte sa sigurne udaljenosti. More u ovom području nije duboko, a čisto je i prozirno tako da imate prelepe fotke posle ove avanture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18645 idi na stranu