Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ozbiljna konkurencija Bledu: Jezero u Sloveniji s kojim ne možete da pogrešite

Podeli

Bohinj je čarobna dolina u slovenskoj regiji Gorenjskoj koja krije plavi ukras Nacionalnog parka Triglav – Bohinjsko jezero. Kotlina u kojoj se nalazi nastala je pre približno deset hiljada godina pod uticajem ledenjaka, a planine koje ga okružuju savršeni su materijal za divljenje, opuštanje tela i uma, ali i avanturističko istraživanje. Put na Bohinj možete isplanirati kao jednodnevni izlet, a odlična je i vikend-destinacija.

Bohinj je idealan za ljubitelje prirode, šetnje, planinarenja, a možete voziti i bicikl, kanu ili kajak te zimi skijati na Voglu.

Popnite se do vodopada Savice

Vozite li uz jezero prema zapadu, doći ćete do mesta Ukanc, gde možete da ostavite auto i tada vas čeka još 4 kilolmetra do vodopada Savice visokog 78 metara. Preporučujemo vam da ta četiri kilometra nastavite autom i parkirate kod Planinarskog doma i restorana Savica. Tamo se pripremite na 500 uređenih stepenica do skrivenog bisera triglavskog diva.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Posetite Vogel

Vogel je jedno od najpoznatijih slovenačkih skijališta do kojeg možete stići žičarom iz Bohinja samo kako biste uživali u pogledu na celo jezero. Do žičare ćete stići u spomenutom mestu Ukanc – na skretanju skrenite levo, umesto da ravno produžite do Planinarskog doma Savica. Vožnja traje 7 minuta i odlična je prilika za razgledanje Nacionalnog parka Triglav iz različitih perspektiva.

Turističkim brodom razgledajte jezero

Želite li na miru da razgledate sve lepote i perspektive Bohinjskog jezera, otisnite se turističkim brodom po jezeru, a vodič će vam ispričati zanimljive činjenice o Bohinju, Bohinjskom jezeru i Nacionalnom parku Triglav. Izlet na Bohinj možete planirati kao jednodnevni izlet, ali bolje je da za to izdvojite barem dva dana. Odličan je izbor za svako godišnje doba, tako da ga zapišite u svoju knjižicu izleta koje obavezno morate "odraditi"...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18919 idi na stranu