Izvor: Punkufer

Lokalno stanovništvo spremno je na sve kako bi privuklo turiste i zadovoljilo posetioce. Uz malu finansijsku inicijativu, ulepšaće stvarnost kako bi njihovi gosti dobili savršenu fotografiju za pamćenje sa svog putovanja.

Okrug Ksijapu u provinciji Fudžijan uz Istočno kinesko more popularno je turističko odredište koje godinama privlači putnike prizorima ruralnog života uz more.

Ali nedavno je otkriveno kako je ta ruralna idila sa fotografija samo obmana.

Iza umirujućih fotografija usamljenih ribara na pučini skriva se gomila turista naoružanih foto-aparatima i voki-tokijima koji naređuju "modelu" šta da radi i kako da pozira.

Na nekim mestima su čak napisane i instrukcije kako da snimite savršenu fotografiju.

Foto: Shutterstock/06photo

Prema pisanju "Njujork tajmsa", lokalno stanovništvo koristi čak specijalne efekte kako bi turistima ponudili savršenu fotografiju.

Jedna od čestih fotografija u Ksijapu je prizor seljaka u tradicionalnom šeširu, kako sa bivolom ide kroz maglovitu šumu.

Magla je zapravo dim koji se proizvodi paljenjem sena, a bivo je tu samo statista, jer se ove životinje ne uzgajaju u Ksijapu već dugi niz godina.

Idilični prizori indirektna su posledica vladinih namera da unaprede ruralni turizam, ali i sveprisutne nostalgije ljudi za nekadašnjim mirnijim i jednostavnijim načinom života.

I dok nema ništa loše u tome da snimite savršenu fotografiju s odmora, pa čak i nekome platite da vam pozira za nju, mnogi negoduju zato što se namešteni prizori predstavljaju kao autentični trenuci iz Ksijapua, na društvenim mrežama.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.