Foto: Shutterstock/Oleksiy Mark
Foto: Shutterstock/Oleksiy Mark

Gde turisti putuju da bi bili "kul?"

Podeli

Poznati magazin "Time Out" ove godine izbarao je 49 najinteresantnijih i "najkul" gradskih kvartova na svetum a na osnovu ankete u kojoj je učestvovalo skoro 30.000 svetskih putnika, za "najkul" grad na svetu izabran je Kopenhagen.

Kopenhagen je poznat kao kosmopolitski grad, i jedan njegov kvart je posebno ineteresantan turistima i putnicima. Norebro je multikulturalni danski kvart na severnoj strani jezera u Kopenhagenu, i on je proglašen za "najkul" gradski kvart sveta u 2021. godini.

Norebro odlikuje izvanredna kombinacija istorije i urbane kulture, neverovatne arhitekture i načina života.

Kopenhagen je grad vrhunske gastronomske scene, a mnogi poznati restorani i barovi se nalaze upravo u ovom kvartu.

Foto: Shutterstock/Oliver Foerstner
Foto: Shutterstock/Oliver Foerstner

Možda vas zanima:

Koji grad je najopasniji na svetu, a koji najsigurniji?

Kopenhagen: On bi na pivo, ona bajsom kroz parkove

Osim toga, život je ovde prilično slobodan i opušten, Norebro je mesto gde se rado okupljaju svi, umetnici, turisti, meštani i poslovni ljudi.

Magazin "Time Out" preporučuje da dan započnete kafom i pecivom, zatim da prošetate kvartom kako biste upoznali kulturu meštana, odnosno njihove navike.

Ukoliko želite da pazarite nešto od vrhunskih domaćih proizvoda, bilo da se radi o odeći ili kozmetičkim sredstvima, tu je čuvena šoping ulica Jægersborgade.

U stvari, sve što uradite u Kopenhagenu, sve je prilično kul, samo imajte u vidu da uz to prilično kul ide i prilično skupo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18489 idi na stranu