Izvor: B92

Kornjača koja je prošetala asfaltiranom pistom odložila je pet letova u međunarodnoj vazdušnoj luci Narita u blizini Tokija.

Jedan pilot ju je uočio neposredno pre poletanja, pa je kontrola vazdušnog saobraćaja naredila pauziranje svih letova, piše Index.hr.

Osoblje vazdušne luke uhvatilo je kornjaču i pregledalo pistu dugu 4.000 metara, što je dovelo do daljeg odlaganja letova.

Putujete s ljubimcima – za njih važe posebna pravila

Ironično, među avionima koji su zaustavljeni zbog svojeglave kornjače je i erbas A380 kompanije Ol Nipon ervejz, koji je trebalo da poleti za Okinavu, koji je ukrašen slikama plavih morskih kornjača u nedavnoj kampanji.

Reč je o crvenouhoj kornjači, vrsti koja je poreklom iz Severne Amerike, a smatra se invazivnom u Japanu. Jedan stručnjak za životinje sugeriše da je verovatno ispuzala iz obližnjeg jezerceta, udaljenog oko 100 metara od piste na kojoj je pronađena.

Kornjače na pistama su retkost u poređenju s mačkama i psima lutalicama, dodali su iz vazdušne luke.

"Na Havajima se smatra da morske kornjače donose sreću, pa se nadamo da je ova, koja je došla da isprati let, znak svetle budućnosti", stoji u saopštenju avio- kompanije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.