Foto: Shutterstock/ColeTrickle
Foto: Shutterstock/ColeTrickle

Bajkoviti srednjovekovni dvorac u Nemačkoj

Podeli

Da bajke nisu rezervisane samo za knjige i za sanjare, dvorac u južnoj Nemačkoj potvrđuje na najlepši mogući način, svojom bajkovitom pojavom i romantičnim duhom.

Dvorac Lihtenštajn se nalazi u južnoj Nemačkoj, i prvobitno je podignut u 12. veku, da bi kasnije bio dograđen u 19. veku.

Njegova pojava je sve ono što bismo i očekivali od jednog srednjovekovnog dvorca, izgleda kao scenografija za Diznijeve filmove o vitezovima i plavokosim princezama.

Napušteni dvorac u Srbiji – mesto koje je Klint Istvud izabrao za film FOTO

On je i po načinu obnove specifičan, jer izgleda kao da je podeljen na dva dela, dve celine, zahvaljujući pre svega različitim periodima kada je dograđivan. Osnovna struktura je izgrađena i rekonstruisana više puta u periodu između 1100. i 1390. godine zbog velikog broja ratova.

10 najlepših dvoraca u Evropi – 1. deo

Dvorac je u vlasništvu porodice Fon Urah još od 19. veka, otvoren je za posetice, i u njemu se nalazi velika zbirka starih oklopa, oružja i slika.

Iako je u Drugom svetskom ratu bio znatno oštećen, rekonstruisan je i danas predstavlja izuzetno popularnu turističku destinaciju.

10 najlepših dvoraca u Evropi – 2. deo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18501 idi na stranu