Izvor: pun kufer

Park Hitači u Japanu, koji se nalazi nedaleko od Tokija - savršeno je odredište za poludnevno ili jednodnevno putovanje lako se može pretvoriti u putovanje tokom cele godine-ili barem u želju za istim.

Ovde se boje prenose iz jednog u drugo doba, pa kad god dođete očekuje vas rapsodija. Najlepše sezonsko cveće rasuto po brdima posađeno je na 350 hektara.

Foto:Profimedia

Narcisi i lale su cveće koje ćemo prepoznati, a neke egzotične vrste će vas iznenaditi. Na primer, brdo Miharaši poznato je po plavoj vrsti porečnice, koja se takođe poredi sa dečijim plavim očima. Kada njegova plava boja prekriva brdo, čini se da oponaša boju neba, a prizor je magičan.

Najživopisniji prizori očekuju vas, očekivano, na proleće. Ali svako doba nosi svoje. Tako su na jesen čempresi prvo zeleni, a kako se približava zima dobijaju crvenu boju.

Park je prostran, pa čak i kada dođe mnogo posetilaca, nemate utisak velike gužve, a boravak u njemu je i dalje prijatan i miran.

Park ima i mali zabavni park, prostore za izlete, šetnju i vožnju bicikla. Posebna poslastica je šetnja uz obale Pacifika s koje se pruža pogled na jedno drugo plavetnilo.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.