Izvor: Turizmo.rs

Jedan korisnik Tvttera postavio je interesantan niz tvitova u kojima opisuje kako jedno malo selo u Sloveniji privlači turiste i razvija interesantne projekte seoskog turizma.

Olimje je proglašeno za najlepše evropsko selo.

Olimje je malo slovensko selo u neposrednoj blizini termi "Terme Olimia". Mesto se prvi put spominje 1208. godine. Izuzetno kulturno bogatstvo, netaknuta priroda, raznolika turistička ponuda i ljubazni stanovnici privlače brojne posetioce.

Još i dan danas franjevački kaluđeri njeguju i čuvaju tajne drevne medicine i rado pokažu radoznalim posetiocima obnovljene manastirske prostore. Olimje je pravi raj za igrače golfa.

Kažu da je igranje golfa tu poseban doživljaj jer ih okružuju prirodne lepote. Sledeća specifičnost je svakako čokolada iz Olimja i vrhunska vina koja nude gostu uz brojne lokalne kulinarske specijalitete.

Čaša domaćeg piva, jelenov pozdrav s vrha brda i skok u zemlju bajki zovu vas i dodaju iskrice u čarobnoj slici Olimja – prekrasnog bisera Slovenije.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.