Foto: Shutterstock/PhotoSunnyDays
Foto: Shutterstock/PhotoSunnyDays

Trend na društvenim mrežama: Plutajući doručak - slika idealnog odmora ili ipak ne?

Podeli

Jutarnji zraci Sunca, bazen, tost, doručak na velikim poslužavnicima koji plutaju u vodi, egzotično cveće - sigurno ste viđali slike s ovakvom "scenografijom" na društvenim mrežama. Deluje kao slika idealnog odmora, ali da li je to zaista tako?

Pročitajte i:

Kako na Bali? Uslovi ulaska u zemlje Azije

"Plutajući doručak" je usluga koju su počeli da praktikuju luksuzni hoteli u Aziji, a posebno privatne vile na Tajlandu, Fidžiju i na Maldivima. Svi se slažu da je posluživanja doručka na ovaj način započeo na Baliju, iako se ne zna koji je rizort to prvi učinio.

Hotel bez gostiju? Ovde je to moguće

Ova posebna usluga uključuje posluživanje kafe, tosta, voća i drugih jela tipičnih za doručak na bazenu ili u hidromasažnoj kadi, umesto u hotelskoj sobi. Hrana je obično stavljena na velike tanjire i u pletene košare i ukrašena egzotičnim cvećem i drugim detaljima.

Plutajući doručak je postao veoma tražena usluga u vreme pandemije, jer su gosti hotela želeli da izbegnu gužvu u zatvorenim prostorijama.

Krećete na put? Ne zaboravite putno osiguranje

Međutim, turistički radnici i ugostitelji se slažu da je ova usluga dobra ideja samo u teoriji iz više razloga.

Naime, dešava se da ljudi naruče doručak u određeno vreme, pa ga prespavaju, a hrana u tom slučaju ostane predugo na otvorenom, pa je moguće da se pokvari. U svakom slučaju, nije za konzumiranje nakon nekoliko sati stajanja na Suncu.

Isto tako navode da se često dešavalo da se zbog pospanosti gostiju ujutru kafa prolije u bazen, a neretko i da hrana završi u vodi.

Ipak, budući da je ovaj trend plutajućih doručaka zaživeo na Instagramu, neki azijski rizorti su počeli da šire svoju ponudu i na plutajuće večere uz obavezno posmatranje zalaska Sunca iz bazena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18282 idi na stranu