Foto: Shutterstock/Madrugada Verde
Foto: Shutterstock/Madrugada Verde

Putovanje kroz Andaluziju; treći deo - divljine Ronda FOTO

Podeli

U sred planinskog venca Seranja de Ronda, na ivici 120 metara visokog i 70 metara širokog kanjona, leži gradić Ronda, verovatno jedan od najinteresantnijih na našoj planeti, piše Travel Magazine.

Možda vas zanima:

Putovanje kroz Andaluziju: Strast flamenka i noćnog života FOTO

Putovanje kroz Andaluziju; drugi deo - Kordoba i duh mavarske arhitekture FOTO

Sevilja: Svaka kuća priča priču

"Ništa u celoj Španiji nije više iznenađujuće od ovog divljeg grada", rekao je nemački pesnik Rajner Marija Rike koji je u Rondu doputovao 1912. godine u potrazi za inspiracijom.

Ronda je "oivičena" visokim i strmim kanjonom El Tahu kog je usekla reka Guadalevin koja teče kroz grad i deli ga prirodnom granicom na dva dela. Podeljene delove grada vežu tri mosta – Puente Romano, Puente Vijeho i Puente Nuevo, od kojih je poslednji izgrađen čak 120 metara iznad kanjona.

Foto: Shutterstock/Natursports
Foto: Shutterstock/Natursports

Poznati i zapanjujući most je sam vredan putovanja, ali Ronda ima još puno toga za ponuditi. Tu je druga po veličini arena za borbu bikova, napravljena u potpunosti od kamena, i nekoliko zanimljivih građevina, naročito one iz Mavarskog perioda.

Svake godine se na glavnom trgu održava, takozvani, festival Ferija Gojeska, odnosno, festival borbe s bikovima. Ovaj trg, koji je sagrađen u 18. veku, drugačije se zove i Plasa de Toros, a na njemu se nalazi i muzej posvećen ovoj španskoj tradiciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 18429 idi na stranu