Izvor: B92

Od dna do vrha Ajfelove kule ima čak 1.665 stepenika, ali nisu sve otvorene za javnost. Do ovih 5 turističkih atrakcija nije lako stići, ali je pogled veličanstven i svakako da se vredi pomučiti.

Ajfelov toranj, Francuska

Do vrha Ajfelovog tornja možete doći liftom, a turisti koji su u formi biraju i varijantu stepenicama. Od dna spomenika do drugog nivoa ima čak 674 stepenica, a do vrha ukupno 1.665. Međutim, stepenište između drugog diela i vrha nije otvoreno za javnost.

Kip slobode, SAD

Na ostrvu slobode nalazi se popularni američki simbol slobode – kip slobode. Do ostrva možete stići trajektom, a do vrha kipa slobode morate ići uskim kružnim stepeništem kojih je ukupno 354. Pogled na Veliku Jabuku s vrha je neprocenjiv.

Foto: Profimedia

Big Ben, Engleska
Doći u London, a ne posetiti Big Ben veliki je propust. Do vrha ima čak 334 stepenika.

Statua Hrista Spasitelja, Brazil
Kip Isusa Hrista Spasitelja ponos je brazilskog grada Rio de Žaneira, koji se nalazi na visini od 709 metara. Sam kip visok je 39,6 metara. Turistima je dopušten pristup do Isusovih nogu, do kojih vodi 220 stepenica.

Foto: Profimedia

Burdž Kalifa, UAE

Burdž Kalifa najviša je građevina na svetu. Taj neboder s antenom ima 828 metara visine te spektakularni vidikovac na 124. spratu zgrade. Do njega vodi neverovatnih 2.909 stepenica, ali turisti se ne smeju penjati njima. Umesto toga obavezni ste do vrha doći liftom, piše Pun kufer.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.