Izvor: Travelmagazine

Zamislite da imate skoro 22 godine i da ste obišli ceo svet? Za 99 odsto ljudi to je sigurno najveća želja za života, ali za Leksi Alford to je život koji je proživela.

Ova dama trenutno drži titulu najmlađe osobe koja je stigla da obiđe svaku zemlju na svetu. Leksi koja je poreklom iz severne Kalifornije, sa trenutnim prebivalištem u sunčanom Los Anđelesu nije mirovala ni tokom pandemije.

Dok je većina Amerikanaca sedela kod kuće, ova devojka je obišla Tursku da bi snimila dvonedeljno putovanje za svoj YouTube kanal. Nakon toga otisnula se i na još jedno dvonedeljno putovanje kroz Irak i Kurdistan.

Vrlo mlada krenula da putuje

Alford je počela da putuje vrlo rano zahvaljujući majci koja je držala turističku agenciju, te koja ju je redovno opravdavala kod škole radi istraživanja i upoznavanja sveta. Ovakav način života omogućio je Leksi da do punoletstva vidi već oko 70 zemalja, ali i da školu završi vanredno sa nepunih 18 godina.

Upravo tada Alford je poželela da sama krene putem sveta, te je guglovala najmlađu osobu koja je proputovala svaku zemlju, izvesnog Džejmsa Askvita (James Asquith).

Uz pomoć njegovih i maminih saveta Alford je isplanirala kako da svoju ušteđevinu rastegne na godinu dana, kupi kameru, nauči osnove o društvenim mrežama i pokrene blog na kom će dokumentovati svoja iskustva sa putovanja, navodi Travelmagazine.

Polako, ali sa velikim uspehom Leksi je počela da dobija ponude za posao, odnosno klijente za koje je pisala sadržaj o putovanjima, bilo na blogovima ili na mrežama. Usput je naravno putovala i otkrivala ceo svet. Danas na njenom na profilu stoji da je videla 196 država sveta!

Indonezija, Venecuela, Pakistan, Egipat i Island

Od zemalja koje je posetila Leksi ističe Indoneziju zbog fascinantnog podvodnog sveta. Zatim Venecuelu, zbog njene prirodne lepote i ljubaznosti ljudi, ali i Pakistan koji je po njoj najgostoljubivije mesto sa najprijatnijim ljudima koje je srela putujući iz zemlje u zemlju.

U Pakistanu joj se mnogo svideo i neverovatan planinski pejzaž. Egipat bi preporučila svima koje zanima istorija, dok je Island najposebnije mesto koje je videla.

Iz današnje perpektive Leksi smatra kako bi svaka osoba na svetu trebalo da iskusi solo putovanje u nekom trenutku svog života. Zašto? Jer nas uči kako da budemo nezavisni, ali i da više cenimo vreme koje možemo da provedemo sa prijateljima i porodicom.

Po Leksi prvi korak u samostalno putovanje ne mora da bude preko celog sveta, dovoljno je da posetite susednu zemlju, neku državu koja vam je blizu. Za inspiraciju, svakako pratite Leksi na društvenim mrežama.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.