Foto: deposit/Aaron_Amat
Foto: deposit/Aaron_Amat

Sve pešačke ture u Crnoj Gori na mobilnoj aplikaciji

Podeli

Ljubitelji pešačkih tura, rekreativci i profesionalci, državljani Crne Gore i turisti od sada mogu preuzimanjem besplatne hajking mobilne aplikacije (Hiking app Montenegro) za mobilni telefon, dobiti listu i pregled svih dostupnih i označenih staza, kao i mogućnost da na mapu unose svoje, novootkrivene ili nedovoljno afirmisane crnogorske rute.

Aplikacija je napravljena u okviru projekta koji je finansirala Ambasada SAD-a u Crnoj Gori, prepoznavši ga kao inicijativu koja će doprineti poboljšanju i diverzifikaciji crnogorske turističke ponude.

Kreirana je kako bi se građani i turisti podstakli da istražuju i otkrivaju prirodne lepote Crne Gore i praktikuju zdrave stilove života odnosno redovniji i aktivniji boravak u prirodi. Jedan od ciljeva je i ostvarivanje doprinosa razvoju i promociji avanturističkog turizma u Crnoj Gori.

Dvojezična aplikacija može besplatno da se preuzme na Android i iOS uređaje. Korisniku je na raspolaganju sistem ubeleženih pešačkih staza koji podrazumeva mape, fotografije i recenzije. Pešačke rute mogu da se pretražuju i filtriraju prema težini, odnosno zahtevnosti staze, dužini i lokaciji – po opštinama ili nacionalnim parkovima. Tu je i opcija jednostavnog kreiranja i dodavanja novih ruta putem telefona. Korisniku je omogućeno da se informiše o trenutnim uslovima kao što su vremenski i zatvorenost staza, dobija upozorenja o opasnostima, pronalazi mesta za odmor i smeštaj; ili sam prijavi problem na koji je naišao slanjem opisa, lokacije i fotografije sa terena; čime se vodi računa o prirodi i sigurnosti ljudi koji šetaju stazama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19209 idi na stranu