Izvor: B92

Plivanje u moru, duge šetnje, posete kafićima, saloni za ulepšavanje, trgovine s odevnim komadima za pse... Neki gradovi imaju sve navedeno i kao da su krojeni po meri pasa.

Mnogi smatraju da život u gradu nije idealan za pse, ali postoje gradovi koji su dog friendly i život u njima im osigurava sve potrebno za srećan i ispunjen život.

Iako svaki grad na svetu ima svoja pravila koja se odnose na život kućnih ljubimaca, portal Daily Paws popisao je one koji se smatraju najboljima za naše četvoronožne drugare.

Portland, Oregon, SAD

Foto: randy andy / Shutterstock

Portland je ekološki grad s najviše parkova i pivnica u kojima je dozvoljen ulaz psima po glavi stanovnika u SAD.

Psi slobodno trče stazama u Forest parku, a potom sa svojim vlasnicima pronalaze toplinu u kafićima.

Vinarije u dolini Villamet podstiču ljude da dovode pse. Članstvo u klubu Pinot & Puppies Keller Estate uključuje organske poslastice i ulaz u pseće igraonice u vinogradima.

Pariz, Francuska

Foto: Mammukas / shutterstock

U gradu ljubavi granice ne postoje za više od 300.000 pasa koji u njemu žive.

Psi često posećuju kafiće i restorane, voze se javnim prevozom, šetaju parkovima, a mogu ući i u muzeje i u gotovo sve gradske atrakcije.

Psi ulicama šetaju odeveni u komade iz najpoznatijih butika za pse kao što su Moustaches, Petochic, Two Tails i Dog in the City pa je posmatranje pasa jedna od omiljenih zabava Parižana.

Rim, Italija

Foto: KIM DONGHO / Shutterstock

Psi u Rimu kao da su uvek na odmoru. Slobodno ulaze u fontane, lutaju arheološkim nalazištima, putuju vozom i posećuju plaže.

Restorani dopuštaju pse na terasama, a kupovina ulaznice za plažu Bau osigurava pseći kišobran, vodu i poslastice.

Sijetl, Vašington, SAD

Foto: Deposithphotos/ alebloshka

Sijetl je dom više od 153.000 pasa, a u tom gradu ne živi ni toliko dece.

Ovaj grad ima 14 parkova u kojima je dopušteno šetati psa bez povoca. Psi se voze javnim prevozom, a Dogvud plej park na otvorenom poslužuje pivo i pseće poslastice iz lokalne pekare Sijetl Barkeri. Njihov pekarski kamion obilazi parkove za pse.

Meštani obližnji Redmond Marimur park nazivaju Diiznilendom za pse zbog šumovitih staza i plaža.

Toronto, Kanada

Foto: Lids123 / Shutterstock

Ovaj grad je domaćin Vufstoka, najvećeg severnoameričkog festivala pasa, koji privlači 150.000 pasa, 200.000 ljudi i izlagača kućnih ljubimaca. U sklopu festivala se slavi kultura pasa, ljubimci pokazuju svoje talente, takmiče se, a održavaju se i koncerti i modne povorke.

Destinacije za svakog ko voli putovanja i - mačke

Tokom godine, psi iz Toronta druže se na više od 70 mesta na koja mogu bez povoca, a slobodno se kupaju na plaži Čeri ič.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.